Rimac: Nadam se pravom zagrebačkom derbiju i da će publika uživati! Musa: Marljivo radim i pripremam se za NBA Draft

Zdovc, Rimac, KK Cedevita

U sklopu 23. kola HT Premijer lige u Košarkaškom centru Dražen Petrović igra se u nedjelju od 17.05 sati veliki zagrebački derbi Cibone i Cedevite.

“Utakmica s Cibonom je uvijek derbi. Mi igramo kod njih, a tamo smo već izgubili ove sezone u ABA ligi, tako da nas očekuje jedna prava utakmica. Normalno, mi idemo na pobjedu jer moramo uzeti te bodove, ako želimo završiti prvi u regularnom dijelu”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc te naglasio što smatra ključem pozitivnog ishoda:

“Moramo, kao prvo, zaustaviti njihove najbolje napadačke opcije i igrati dobru obranu, a u obrani smo već u zadnjim utakmicama pokazali da smo napravili korak naprijed. Međutim, nikoga nije briga što i kako je bilo u zadnjim utakmicama i važno je kako će se odigrati ta utakmica s Cibonom. Uz dobru obranu treba kontrolirati i skok, u napadu moramo tražiti najbolje rješenje i slobodnog čovjeka za što bolju realizaciju, treba kontrolirati i tempo i to je to.

Slaven Rimac, pomoćni trener Cedevite, bivši je strateg Cibone te bivši igrač i Cibone i Cedevite pa zna koliko zagrebačkim klubovima znači ovaj derbi.

“U zadnjih par godina se to pokazala kao možda i najveća i najbitnija utakmica u gradu, ako ne i u cijeloj Hrvatskoj. I jedna i druga ekipa obično budu izuzetno motivirane, tako da se nadam jednoj pravoj utakmici. I Cibona ima određenih problema, ali ja se iskreno nadam da će oni biti dobri, da ćemo prikazati jednu pravu utakmicu i da će publika moći uživati”, rekao je Rimac.

Cedevita je posljednju utakmicu igrala još 4. travnja u gostima kod Splita.

“S obzirom na ovogodišnji ritam, to je stvarno malo neuobičajeno. Uspjeli smo se fizički podignuti. Prvih četiri-pet treninga smo se više bazirali na fizičkoj pripremi, a zadnja tri-četiri dana smo više išli na takmičarski dio. Nadam se da ćemo svi biti zdravi. Malo sad jesu umorne noge, ali mislim da ćemo za utakmicu biti OK. Sada opet ulazimo u taj ritam, u koji smo se već ‘ufurali’, s dvije utakmice tjedno. Dolaziš kraj sezone i trebamo biti pravi,” dodao je Rimac.

Džanan Musa je sa svojih 18 godina već odigrao značajan broj derbija protiv Cibone. Ove sezone njegov napredak u igri dobio je i službenu potvrdu. Prvo je dobio nagradu za najveću mladu nadu ABA lige, a prije nekoliko dana praktički istu nagradu (Rising Star Trophy) dobio je i od Eurokupa.

“Što se tiče tih nagrada, jako sam zadovoljan zato što čitavu sezonu radite za te neke timske i individualne nagrade i pokušavate biti bolji svaki dan. Imponira mi da sam dobio od nagradu od takve organizacije kao što je Eurokup i takva nagrada dosta mi puno znači i motivira me za daljnji rad”, izjavio je Musa.

Džanan se odlučio i prijaviti za ovogodišnji NBA draft.

“Jučer sam podnio službenu prijavu za NBA draft. Trenutno mi većinom predviđaju da će me izabrati između 12. i 19. mjesta, što je, što se tiče mene, zadovoljavajuće. Ako se dogovorim s klubom, odmah poslije sezone ću otići na NBA workoutove, gdje ću pobliže saznati što i kako prije drafta. Radujem se tome i marljivo se za to pripremam.”

Želja mu je s Cedevitom obraniti naslov prvaka Hrvatske…

“Mi marljivo radimo svaki dan da se ne bi više desili kiksevi kakvi su se dogodili tijekom sezone. Mislim da imamo dostojne protivnike u HT Premijer ligi i nemamo prostora za nikakvo opuštanje. Mi to shvaćamo vrlo ozbiljno. Jedva čekamo utakmicu protiv Cibone. Oni su jako ozbiljan protivnik, što smo se uvjerili nekoliko puta. To je jako dobra ekipa s iskusnim igračima i dobrim trenerom. Imaju tu i nekoliko mladih igrača, tako da su ove sezone napravili neki spoj iskustva i mladosti i jako su nezgodna ekipa. Mi se ne smijemo proti njih opuštati jer su oni već znali kažnjavati naše greške. Pobijedili su nas u Draženovom domu kad smo igrali ove sezone kod njih u ABA ligi, tako da moramo ozbiljno pristupiti toj utakmici”, dodao je Musa. (Foto: KK Cedevita)

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA