Rukometaši stigli u München: Morat ćemo biti strpljivi u napadu, a obranu trebamo odigrati onako kako mi to znamo

Cindric

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u München gdje u petak otvara Svjetsko prvenstvo.

Prvi dvoboj u Olimpijskoj dvorani je onaj s Islandom i domah na početku natjecanja vidjet će se u kakvoj su formi naši rukometaši.

Izbornik Červar odlučio je u Njemačku povesti 18 igrača, a konačni popis od njih 16 za utakmicu s Islanđanima objavit će neposredno prije dvoboja.

“Možemo biti zadovoljni s odrađenim pripremama koje su iza nas, mislim da su u dvije utakmice neki ciljevi ostvareni. Neke ideje koje smo imali od samih početaka priprema, inzistirali smo na njima cijelo vrijeme i zadovoljni smo”, istaknuo je Luka Cindrić prije puta.

“Prije svega, svi koji smo tu smo zdravi, to je bitna stvar, jer znamo svi da je dugo prvenstvo i treba nam puno rotacija i svi smo potrebni”, dodao je Cindra.

Kapetan Domagoj Duvnjak analizirao je našeg prvog suparnika…

“Island je jako nezgodna reprezentacija. Vratili su starog trenera, igraju 6-0 obranu, ali ta obrana pretvara se praktički u 3:3, čovjek čovjeka, jako su agresivni. Imaju jako brza krila, morat ćemo biti vrlo strpljivi u napadu, a obranu moramo odigrati kako mi znamo”, pojasnio je Dule.

Hrvatska 13. siječnja igra protiv Japana (16.30 sati), idući suparnici su Makedonija 14. siječnja (18 sati), Bahrein 16. siječnja (18 sati), a zadnju utakmicu u skupini na rasporedu je okršaj s aktualnim europskim prvakom Španjolskom, 17. siječnja u 20.30 sati.

Tri najbolje ekipe idu u drugi krug u Köln, gdje se ‘križamo’ s tri najbolje reprezentacije iz skupine A, koju čine svjetski prvak Francuska, domaćin Njemačka, Rusija, Srbija, Brazil i ujedinjena Koreja. Prva i druga momčad osigurat će mjesto u polufinalu, koje se igra 25. siječnja u Hamburgu. Finale je u danskom Herningu 27. siječnja.

Vratari:  Marin Šego (Pick Szeged), Ivan Stevanović (Schaffhausen)

Desna krila: Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Ivan Vida (Nexe)

Lijeva krila: Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić (PPD Zagreb),

Kružni napdači: Željko Musa (Magdeburg), Krešimir Kozina (Goepingen), Marin Šipić (Nexe)

Vanjski igrači: Domagoj Duvnjak (Kiel) , Halil Jaganjac (Nexe), Damir Bičanić (PPD Zagreb), Ivan Slišković (Göppingen), Alen Blažević (Pick Szeged)

Luka Cindrić (Kielce), Igor Karačić (Vardar)

Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (Tatabanya)

RUKOMET