Rusi dolaze bez ‘prvog reketa’, Hrvatska u završnim pripremama: Dosta dobro smo izgledali na terenu, čak i Borna

davis-cup-hrvatska-hts-mario-cuzic

Pripreme hrvatske reprezentacije za završni turnir Davis Cupa su se približile kraju, jer je u nedjelju u 11 sati rok za prijavu konačnog sastava s pet igračkih imena. Dan potom, u ponedjeljak u 16 sati, branitelj naslova odigrat će prvi susret u novom sustavu ovog natjecanja, u skupini B, a suparnik će biti Rusija.

U prvom meču sastat će se drugorangirani igrači, a nakon toga slijedi okršaj najboljih iz oba sastava. Poslije toga na redu je meč parova. Po svemu sudeći, u ruskom sastavu neće biti ‘prvog reketa’ Daniila Medvedjeva, koji je, kažu posljednje informacije, zbog umora otkazao nastup. Tako su sada potencijalni suparnici Karen Hačanov, Andrej Rubljov i Jevgenij Donskoj.

“Pripreme za sada teku jako dobro. Svi smo dosta dobro izgledali na terenu posljednjih dana, čak i Borna Ćorić, koji je imao sitnih zdravstvenih problema. U petak i subotu je jako dobro trenirao”, kaže izbornik Franko Škugor. “Svima nam uvjeti odgovaraju, nismo imali problema s tim i možemo biti zadovoljni. Važno je da smo svi dobro, uključujući Matu Pavića, koji je imao poteškoća s leđima posljednjih dana, no i on se osjeća bolje, pa se nadamo da će i on biti spreman za igru.”

Sustav natjecanja bit će svima novost…

“Dosta je promjena u odnosu na dosadašnji Davis Cup. Svima je to novo. Od prvog dana kad smo došli, u utorak, nismo imali nikakvih primjedbi i maksimalno su se potrudili da sve bude jasno. Organizacija je do sada bila odlična”, dodao je  Škugor.

Foto: (HTS/Mario Ćužić)

TENIS