Sara Radanović i Valentina Vrbanc pobjednički zaključile sezonu odbojke na pijesku

Radanović, Vrbanc, Foto BeachVolleyball Croatia

Otvoreno prvenstvo odbojke na pijesku Hrvatske, koje je započelo turnirom u Novalji, završeno je u Zagrebu, turnirom odigranom na Jarunu.

Loše vrijeme i kiša nisu utjecali na entuzijazam muških i ženskih ekipa prijavljenih za ovo natjecanje.

Sara Radanović i Valentina Vrbanc zasluženo su osvojile naslov pobjedom u finalu nad parom iz Srbije, Savović i Škarić, rezultatom 2-0 (21:16, 21:19)

Dina Bečić i Ema Prenc osvojile su broncu nadigravši Paulu Krmpotić i Anamariju Kezerić 2:0 u setovima (21:12, 21:16).

ž

Zlato u muškom dijelu natjecanja osvojio je srpsko/slovenski par, Đorđe Klasnić i Danijel Pokeršnik. Hrvatski odbojkaši na pijesku nisu uspjeli izboriti polufinala.

m

Nagrade i medalje su u ime organizatora najuspješnijim natjecateljima uručili su predsjednik HOS-a Ante Baković, predsjednik Odbora odbojke na pijesku pri HOS-u Damir Radeljić i Marija Anzulović, pionirka odbojke na pijesku u Hrvatskoj.

Sezona odbojke na pijesku bila je izuzetno uspješna, privukla je mnoge kvalitetne natjecatelje iz Hrvatske i iz susjednih zemalja, kao i brojne gledatelje što je dokaz kvalitete ovogodišnje organizacije serije turnira odbojke na pijesku i odlična najava za narednu godinu.

KOP Siget trijumfirao u obje konkurencije

Završeno je i natjecanje Prve hrvatske lige u odbojci na pijesku, a zagrebački Klub odbojke na pijesku Siget trijumfirao je i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. U ženskoj ga konkurenciji prate HAOK Žal Banjole na drugom i KOP Žnjan na trećem mjestu, dok je kod muškaraca KOP Žnjan zahvaljujući tek lošijem količniku setova na drugom mjestu, a treće je mjesto pripalo KOP-u Čazma.

Najbolje hrvatske pjeskašice i pjeskaši okupili su se na zagrebačkom Jarunu kako bi se borili za titulu klupskog prvaka Hrvatske u odbojci na pijesku. 1. hrvatska liga u odbojci na pijesku klupsko je natjecanje koje se odigrava usporedno s pojedinačnim prvenstvom Hrvatske. U susretu između dva kluba u Ligi, svaki klub predstavljaju dva para te se igraju dvije zasebne utakmice. Međusobno igraju prvoprijavljeni parovi oba kluba te zatim drugoprijavljeni parovi. Svaka pobjeda nosi 1 bod pa susret između dva kluba može završiti rezultatom 2:0 za jedan od klubova ili neriješeno 1:1.

U ženskoj konkurenciji Klub odbojke na pijesku Siget dominirao je cijelim natjecanjem te na kraju iznimno uvjerljivo bez poraza, s čak 7 bodova prednosti i s tek dva izgubljena seta osvojio Prvenstvo. Najveća se borba vodila za 2. mjesto. Prvo je okupljanje na drugom mjestu završio KOP Žnjan, ali s jednakim brojem bodova kao i HAOK Žal Banjole. Odluka o drugom mjestu donesena je u njihovu drugom međusobnom susretu u kojem je Žal slavio s 2:0. Osim spomenuta tri kluba, valja pohvaliti i KOP Zagreb čiji je par Stipanović/Šutalo vrlo ozbiljne probleme stvarao najboljima pa čak i nanio nekoliko poraza.

U muškoj je konkurenciji borba za naslov bila puno napetija. KOP Siget i KOP Žnjan cijelo su natjecanje imali isti broj bodova, ali je Siget, zahvaljujući jednom set izgubljenom manje, držao prvo mjesto. O prvaku je odlučivao njihov drugi susret koji je odigran na kraju drugog dana natjecanja. U tom završnom susretu u prvoj su utakmici Štorc i Jerčić protiv Skorina i Nikolausa upisali rezultatom 2:1 pobjedu za Žnjan te odluku o prvaku prebacili na zadnju utakmicu. U drugoj su utakmici Ćosić i Dolenec s 2:0 savladali Karaulu i Šimca te tako, zahvaljujući boljem količniku setova, Sigetu donijeli naslov državnih prvaka.

Prva hrvatska liga u odbojci na pijesku

Seniorke
1. KOP Siget – 24 boda
2. HAOK Žal Banjole – 17 bodova
3. KOP Žnjan – 16 bodova
4. KOP Zagreb – 11 bodova
5. KOP Čakovec – 9 bodova
6. KOP Retfala – 5 bodova
7. KOP Jarun – 2 boda

Seniori
1. KOP Siget – 14 bodova
2. KOP Žnjan – 14 bodova
3. KOP Čazma – 8 bodova
4. KOP Zagreb – 3 boda
5. KOP Jarun – 1 bod

Hrvatski odbojkaški savez

(Foto: BeachVolleyball Croatia, hos-cvf.hr)

OSTALI SPORTOVI