Šibenčanke gotovo priredile senzaciju, trofej Kupa Ružice Meglaj-Rimac odlazi Medveščaku u trajno vlasništvo!

ŽKK Medveščak, HKS

Košarkašice Medveščaka i peti put u nizu osvojile su Kup Ružice Meglaj-Rimac. U finalu odigranom u Puli svladale su ŽKK Šibenik sa 60:57 (17:13, 18:21, 14:3, 11:20)

Zlatne medalje i pehar u trajno vlasništvo je pobjednicama uručila Danira Bilić, predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku, a vrijedno su joj pomogla djeca koja se nalaze na rehabilitaciji u Down Syndrom Centru Pula. Srebrne medalje je podijelio povjerenik natjecanja Darko Kotaranin, dok je veliki prijelazni pehar predao predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Medveščak je u završnici gotovo prosuo dvoznamenkastu prednost! Šibenčanke su 20-ak sekundi prije kraja stigle na samo ‘minus jedan’ (58:57), a nakon ubačaja s linije slobodnih bacanja Lucije Skorić tricu za produžetak promašila je Tayra Melendez, najbolja igračica Šibenika s 29 poena, pest skokova i tri asistencije.

Najefikasnija igračica finalne utakmice bila je Medveščakova Ana Vojtulek s 28 poena, 16 skokova, od čega osam u napadu, i ukupnom valorizacijom 34.

“U prvom dijelu utakmice smo parirali Medveščaku, no one su agresivnom igrom jer imaju veći fond igračica i veću rotaciju napravile prednost u drugom poluvremenu. U jednom smo dijelu utakmice ostali gotovo bez snage, međutim zadnje 3 minute smo uspjeli tih desetak poena prednosti stići, ali nažalost posljednja lopta za tri poena je ostala na obruču. Ipak, mislim da je ekipa Medveščaka zasluženo pobijedila, imali su više energije i snage. Mi ipak imamo ogromnih problema – samo šest igračica u rotaciji, od čega dvije samo igraju utakmice zbog svojih obaveza,” istaknuo je nakon finalnog poraza trener Šibenika i povratnik na klupu reprezentacije, Stipe Bralić.

Braslav Turić s Medveščakom slavi novi trofej: “Teže smo pobijedili nego što smo očekivali. Imali smo dobro otvaranje, kasnije upadamo u rupu – čekali su nas u brzim završecima. Nismo proizvodili brza dodavanja, nego ulazili u neke nepotrebne dvokorake, ali smo sjajno odradili treću četvrtinu. Poslije više nismo bili koncentrirani u napadu, ali smo uspjeli to izvući obranom i privesti utakmicu kraju.”

(Foto: HKS)

KOŠARKA