Sinkovići jurili Red Bull Ringom

Sinkovizacija, Tomislav Može

Kultna F1 staza u austrijskom Spielbergu, Red Bull Ring, ugostila je Valenta i Martina Sinkovića, trofejni hrvatski veslački dvojac te pobjednike prošlogodišnje ‘Sinkovizacije’, nagradne igre u savršenoj sinkronizaciji. Pobjednike nagradne igre, a samim time i svoje vozačke suparnike, odabrali su Martin i Valent.

Red Bull Ring, 4,3 km dugu stazu s koje su polijetali avioni, jurili bolidi i motori, prošlog su vikenda isprobali braća Sinković, a pridružili su im se Antonio Varoščić i Ivan Katić, pobjednici prvog kruga ‘Sinkovizacije’ te Matej Barić i Ivica Džambo, pobjednici drugog kruga.

Svoje vozačke sposobnosti pokazali su u KTM X-Bow jurilicama: teškim 790 kg, snage 330 KS, maksimalne brzine 217 km/h, koje ubrzanje do 100 kn/h postižu za svega 3,9 sekundi.

Instruktor je bio bivši vozač Formule 1, nekadašnji član Minardija Patrick Friesacher. Dok su njegove riječi odzvanjale prostorijom, uzbuđenje je osjetno prelazilo u nervozu da bi se u konačnici, tijekom primanja posljednjih uputa o KTM X-Bowu na stazi, pretvorilo u pravu igru živaca. Iako se zbog sigurnosnih razloga nisu mogli utrkivati, svoje oduševljenje brzom vožnjom i doživljenim nisu mogli sakriti:

“Brutalno, kad stisneš gas do kraja i vidiš kako ubrzava, to je nevjerojatno! Najbolji osjećaj do sada, vozački“, rekao je Valent Sinković!

Ivica Džambo je potvrdio: “Mogu reći, najbolji dan u životu!“

(Foto: Tomislav Može)

VODENI SPORTOVI