Aktualni europski prvak i peti put na Zadar Basketball Tournamentu

Fenerbahče

Najbolji europski košarkaški klub Fenerbahče Dogus dolazi na Zadar Basketball Tournament kao klub koji je uz KK Zadar na turniru nastupao svake godine. Jubilarno peto izdanje najjačeg europskog pripremnog turnira okupit će ponajbolje ekipe u Europi, a svoj dolazak potvrdio je aktualni turski i europski prvak.

Turski div nije propustio ni jedno izdanje ovog turnira koji će se ove godine održati od 20. do 23. rujna u dvorani Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik.

Fenerbahče Dogus upravo je pobjedom na prošlogodišnjem izdanju Zadar Basketball Tournamenta najavio još jednu uspješnu sezonu. Ekipa predvođena košarkaškom zvijezdom Janom Veselyjem i razigravačem Kostantinosom Sloukasom i u svojoj 104. sezoni dominira u inače vrlo jakoj turskoj ligi gdje grabi prema svom devetom naslovu prvaka.
Najtrofejniji turski klub u doigravanju Euroleague ostvario je dvije uzastopne pobjede na domaćem terenu protiv španjolske Baskonije, te ga dijeli još jedna pobjeda od plasmana na Final Four koji se ove godine održava u Beogradu.

Uz bogato iskustvo igranja protiv najjačih europskih momčadi, čije igre i rezultate prate deseci milijuna fanatičnih navijača, najjače oružje Fenera sigurno je Željko Obradović, najtrofejniji europski košarkaški trener u pohodu za deseti naslov prvaka Europe.

Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. Prestižni košarkaški turnir već pet godina zaredom u Zadar dovodi najbolje ekipe europske košarke, a uz Fenerbahče svoj su nastup na ovogodišnjem turniru potvrdili talijanski Olimpia Milano i njemački Bayern München.

KOŠARKA