Sinkovići uvijek idu po zlato: Presretan sam što u Glasgowu uopće veslamo!

Sinkovići

Braća Sinković otišla su na Europsko prvenstvo, koje će se održati u Glasgowu od 2. do 5. kolovoza.

Po prvi put u povijesti, veslanje će se kombinirati s drugim sportovima kao dio multisportskog događaja, Europskog prvenstva 2018. godine. Šest sportova ukupno će se održavati u dva grada domaćina, Glasgowu i Berlinu, od atletike, plivanja preko veslanja do gimnastike, golfa i biciklizma.

Sinkovići će premijerno nastupiti u svojoj novoj disciplini, dvojac bez kormilara.

Martin i Valent su u Beogradu na prvom ovosezonskom natjecanju Svjetskog kupa bili zlatni, u Lizu su osvojili srebro, dok su u Luzernu morali odustati zbog Martinove ozljede.

Nastupili su i na Henley Royal regati na kojoj su osim osvajanja prvog mjesta oborili i rekord staze.

“Jako nam dobro ide zadnjih dana, zadovoljni smo. Ne mogu reći da sam u punom pogonu, izbjegavam teretanu i veslamo samo jednom dnevno, ostalo odrađujem na biciklu. Bez obzira na sve, mislim da možemo očekivati dobar rezultat, pogotovo kad znamo kako smo dobro izveslali u Henleyu. Iskreno, ja sam presretan što uopće veslamo, jer kako je izgledalo u Luzernu kada sam morao odustati i veliki bolovi koje sam osjećao prvih par dana, ovo je sada puno bolje,” poručio je Martin.

Sinkovićima će najveća konkurencija biti francuska braća Onfroy, drugi s Europskog prvenstva 2017. godine i talijanska posada Abagnale i Lodo. Matteo Lodo je sa Giuseppeom Vicinom na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u finišu pobjedio braću Sinković i uzeo zlato za nekoliko stotinki. Ne smijemo zaboraviti ni brončane sa prošlog Europskog prvenstva, posadu Srbije i uvijek dobre Engleze.

“Uvijek najavljujemo i uvijek idemo po zlato. Svjesni smo da je konkurencija jaka i znamo da mi još nismo u dvojcu bez kormilara toliko sigurni koliko smo bili u dvojcu na pariće. Ide nam bolje, ali ćemo se morati maksimalno koncentrirati i razmišljati o tome kako najbolje odveslati utrku,”  najavio je Valent.

“Moja očekivanja su velika. Imali smo malih problema, međutim mislim da smo ih prevladali i da će biti sve uredu. Bilo je ozljeda u Luzernu, zapravo, mi smo sve posložili dobro već u Henleyu, tamo smo pobijedili. U Luzernu smo krenuli jako dobro, prve dvije utrke fantastično i onda se dogodila ta ozljeda. Sada malo manje treniramo, ali realiziramo trening na vodi, čamac dosta dobro ide i očekujem jako dobar rezultat na Europskom prvenstvu,” nadovezao se trener Nikola Bralić.

Prva kvalifikacijska utrka na rasporedu je 2. kolovoza, polufinale je dan kasnije, a finale je u nedjelju 5.  kolovoza oko 11.30 sati. (Foto: Mateo Udovičić)

VODENI SPORTOVI