Bjelica: Napravit ćemo sve da ne budemo sprdnja u Europi!

Beer Sheva

Nogometaši Dinama večeras od 19 sati u Izraelu kod Hapoel Beer-Sheve igraju uzvratni dvoboj drugog kola kvalifikacija Lige prvaka.

Modri su u prvoj utakmici na Maksimiru slavili s uvjerljivih 5:0 te su praktički već osigurali prolazak.

“Napravili smo odličan posao u Zagrebu, ali znamo da je Hapoel iznimno kvalitetna ekipa. Ekipa su koja je posebno dobra u napadu. Ispred nas je teška uzvratna utakmica, 90 minuta borbe i trebamo dati maksimum. Prva utakmica je bila gotovo savršena i trebamo ponoviti isto to ovdje na Turner stadionu. Imamo kvalitetan kadar i velik broj igrača i svi će oni dobiti priliku igrati kod mene. Oni koji su igrali protiv Hapoela na Maksimiru dobili su slobodno u prvenstvu jer trebamo te igrače za ovu utakmicu, a odmorili smo ih tako da budu odmorni i svježi za uzvrat. Vjerujem da ćemo prezentirati ponovno dobru igru,” najavio je trener Bjelica.

“Hapoel je sigurno puno bolja momčad nego što su pokazali u prvom susretu. Mi smo bolje odigrali u toj utakmici i ne bih nikoga kod njih krivio za taj visoki poraz. Puno smo radili na tome da Hapoel na Maksimiru bude slab i dobro smo igrali u obrani u toj utakmici. Nismo im dopustili da iskoriste svoj napadački potencijal koji imaju i onda na taj način na kraju stigneš do takve pobjede. Ipak, nije taj rezultat bio realan odnos snaga na terenu.”

Dinamo i ove sezone ima velike ambicije: “Ne volimo da se ljudi s nama sprdaju tako da ćemo sigurno napraviti sve da ne budemo sprdnja u Europi. Želim da se moja ekipa bori kao u prvoj utakmici. Svaku utakmicu idemo na pobjedu, a i ovdje smo došli pobijediti. Isto tako, želim da moji igrači daju sve od sebe i to je moj zahtjev prema njima. Neće biti lako, ali morat ćemo biti bez greške u obrani i u ovom susretu.”

Kapetan Arijan Ademi također je istaknuo kako neće biti opuštanja: “Trebamo ozbiljno ući u utakmicu i ozbiljno shvatiti protivnika. Jako su dobra ekipa, a rezultat prve utakmice je nerealan. Čeka nas težak posao i trebamo biti koncentrirani. Moramo dati sto posto, biti koncentrirani i želimo proći u iduću fazu.”

Uspjeh Hrvatske nije ostao nezamijećen u Izraelu: “Hrvatska je odigrala odlično na Svjetskom prvenstvu, ostvarili su povijesni uspjeh i to je put kojim i mi trebamo ići. Svi smo bili u euforiji svo to vrijeme i sigurno da nam je to svima primjer. Bez obzira na rezultat iz prve utakmice, nema opuštanja i idemo po prolaz,” poručio je za kraj Ademi.

NOGOMET