Najekstremniji Pannonian do sada!

Pannonian 2020

Pannonian Challenge i ove će godine, od 3. do 7. lipnja, u Osijek privući najveće svjetske majstore ekstremnog sporta.

Osječki skate park, na lijevoj obali Drave, ostaje najveći i najbolje opremljen u ovom dijelu Europe, bit će posljednja stanica prije Olimpijskih igara u Tokiju.

“Sretan sam što zajedno sa svojim timom mogu najaviti 21. Pannonian Challenge! Od 3. do 7. lipnja čeka nas sigurno najuzbudljiviji i najekstremniji Pannonian do sada jer ove godine pomičemo granice još dalje. Dovodimo preko 300 najboljih sportaša svijeta, radimo veliku rekonstrukciju skate parka te uvodimo nove discipline i projekte koji će obilježiti nadolazeće godine Pannoniana. Ove godine imamo čast predsjedati Europskom unijom koja nudi velike prilike za sport i mlade. Na tragu toga s ponosom najavljujem ERASMUS+ projekt koji je Udruga Pannonian dobila u suradnji s partnerima iz Estonije, Ukrajine, Slovenije, Poljske i Irske. Osim toga, Pannonian će dati svoj doprinos i Olimpijskim igrama – Igor Vukadinović Poky sudit će u kategoriji BMX, Zdenko Liška Lile sudjelovati u izgradnji parka za Igre, a i naš Marin Ranteš cilja na odlazak u Tokio. Ovo je mega iskorak i ogroman ponos svih nas koji godinama radimo na razvoju urbanih sportova. Hvala svima na podršci,” s ponosom je istaknuo Jurica Barać, direktor festivala.

Kako bi se ostatak Hrvatske na vrijeme zagrijao za Pannonian Challenge, organizatori su najavili i drugi Challenge Tour koji će od ožujka do svibnja turirati u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu, a po prvi put održat će se i biciklističko adrenalinsko natjecanje MTB Downhill u Orahovici. Sva tri izdanja Challenge Toura prijavljena su kao C1 događaj na kojemu će gostujući BMX vozači skupljati bodove za Olimpijske igre.

Dok odbrojavamo dane do novog izdanja festivala, prelistat ćemo monografiju “PC XX: The Story”u kojoj se nalaze sve insajderske informacije o omiljenom događaju u gradu. Monografija se tipkala danima, skidala se prašina sa starih listova i nacrta skate parka, a glavni protagonisti s lakoćom su se prisjećali svojih početaka. Miris novih stranica monografije nije ostavio ravnodušnim njujorški Type Directors Club, koji joj je u kategoriji Komunikacijski dizajn dodijelio posebno priznanje Certifikat za izvrsnost u primjeni tipografije. “PC XX: The Story” svoj će interkontinentalni debi imati u New Yorku u ljeto ove godine, nakon čega će putovati svijetom kroz osam izložbi Type Directors Cluba-a u SAD-u, Kanadi, Kini, Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Japanu, Južnoj Koreji, Španjolskoj i Tajlandu.

Festivalski glazbeni program seli na novu lokaciju – novi trg u Tvrđi ispred Društveno-kulturnog centra Stara pekara, s desne strane Drave, odjekivat će taktovima najpoznatijih glazbenika u Hrvatskoj i regiji. Vojko V, Brkovi, TBF, Edo Majka, Frenkie, Bad Copy, Krankšvester, Majke i M.O.R.T.potvrdili su svoj dolazak na Pannonian, a osječki DJ – evi Omer i Umbo uskočit će sa svojim već dobro poznatim playlistama.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Are you ready for June? The biggest and most extreme Pannonian Challenge is waiting for you!

Objavu dijeli Pannonian Challenge (@pannonian)

OSTALI SPORTOVI