Sjajni hrvatski triatlonac Andrej Vištica trećim mjestom u Engleskoj osigurao Ironman Svjetsko prvenstvo na Havajima!

Vištica, Instagram

Na održanom Ironmanu UK u engleskom Boltonu hrvatski triatlonac Andrej Vištica osvojio je sjajno treće mjesto.

“Trebao mi je plasman u prva tri na ovoj utrci da osiguram kvalifikacije na Ironman svjetsko prvenstvo na Havajima, tako da mogu reći da sam cilj ispunio,” poručio je Vištica.

Nakon plivanja u jezeru Pennington Flash Vištica se našao na devetom mjestu, dok je poslije biciklističke dionice držao sedmu poziciju. Odličnim trčanjem Vištica je nadoknadio veliki zaostatak te je u završnici, unatoč problemima s grčevima, uspio prestići Šveđanina Danielssona za plasman na treću stepenicu pobjedničkog postolja. Estonac Kostegarov bio je pobjednik, a srebro je uzeo Nijemac Thomschke.

“Zadovoljan sam plasmanom, ali ne u potpunosti i izvedbom na utrci. U prve dvije discipline sam malo podbacio i na sreću sam uspio popraviti stvari na trčanju. Mislim da sam u zadnja dva mjeseca imao previše utrka, što ne ostavi puno vremena za trening tako da je forma počela kliziti nizbrdo. Sada me čeka mjesec dana visinskih priprema u St. Moritzu iza čega krećem u drugi dio sezone. Lani sam nakon visinskih priprema napravio rezultatski iskorak, pa se nadam da će tako biti i ovaj put,” dodao je hrvatski triatlonac. (Foto: Instagram)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,