Sjajni mladi Aurel Benović brončani na Svjetskom kupu u Sloveniji: Uspio sam izdržati pritisak

Aurel Benović

Mladi hrvatski gimnastičar Aurel Benović u finalu je Svjetskog kupa u Kopru osvojio treće mjesto na parteru. Benoviću je ovo bilo drugo seniorsko finale, a nakon prošlotjednog odličnog sedmog mjesta u Osijeku, već je uspio osvojiti i svoju prvu medalju.

Poslije sjajnog četvrtog mjesta u kvalifikacijama, u finalu Svjetskog kupa u susjednoj nam Sloveniji uspio je 18-godišnji Aurel doći do pobjedničkog postolja.

Kao što je i najavljivao, u finalu partera izveo je svoju vježbu početne ocjene 6.1 te osvojio ukupnu ocjenu 14.200, što je bilo i više nego dovoljno za prvo odličje njegove seniorske karijere.

“Jako sam sretan i zadovoljan s odrađenom vježbom, pogotovo jer sam išao na sve ili ništa. Radio sam jednu od svojih težih vježbi i uspio sam izdržati pritisak te ju odraditi od početka do kraja bez prevelikih grešaka. Iskreno, još ni sam ne vjerujem da sam uzeo broncu. Kako sam na početku godine bio ozlijeđen, i kako se dugo povlačila ta ozljeda, mislili smo kako vjerojatno ništa od ove godine, ali ja sam dokazao upravo suprotno. Zbog toga sam najsretniji. Kao i zbog toga što sam rekao da idem po svoju prvu medalju i što sam ju uspio osvojiti,” poručio je nakon što je stavio broncu oko vrata.

Prvo mjesto finala partera zauzeo je Čileanac Tomas Gonzalez (14.600), dok je drugoplasirani bio Kazahstanac Milad Karimi (14.600).

Druga hrvatska predstavnica u finalu bila je Tijana Tkalčec. U izrazito jakoj konkurenciji natjecanje je završila kao osma (13.075).

“Pala sam, ali dobro, i greške se događaju. Prvi skok sam skočila bolje nego u Osijeku, ali mi se dogodila greška u doskoku jer sam samu sebe iznenadila. Ne mogu reći da nisam zadovoljna jer vidim napredak u svemu tome, i kroz još nekoliko natjecanja i daljnjih treninga bi to sve trebalo biti još i bolje,” naglasila je nakon finala Tijana.

Zlatna je na preskoku bila Azerbajdžanka Marina Nekrasova (14.475). Srebro je osvojila domaća predstavnica Teja Belak (14.375), a broncu Čileanka Santi (14.000).

OSTALI SPORTOVI