Sjajni mladi rukometaši preko Francuza do polufinala Eura: Nismo posustali sve do zadnjeg trenutka!

Uroš Hočevar

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija odigrala je u Koprivnici fenomenalnu utakmicu te je pobjedom 25:20 (12:7) nad velikim rivalima Francuzima izborila polufinale Europskog prvenstva.

Najefikasniji kod Hrvatske bio je Fran Mileta sa šest pogodaka, pet je upisao Patrik Martinović. Na vratima je Stipe Purić imao devet obrana, a Fran Lučin četiri.

“U najvažnijoj utakmici naglašavao sam da je jako bitan ulazak u utakmicu. To smo odradili kako treba i rezultat to pokazuje. Primili smo samo dva pogotka u 20 minuta utakmice. Imali smo dobar protok lopte. Vodili smo cijelo vrijeme i kontrolirali rezultat. Nismo posustali sve do zadnjeg trenutka. Čestitam svojim momcima,” istaknuo je izbornik Boris Lisica.

Polufinale Europskog prvenstva Hrvatska igra protiv Islanda u petak, 17. kolovoza, u 20.30 sati u Areni Varaždin.

“Površno smo gledali Island. U dublju analizu ćemo tek ući. U samoj završnicu su ušli Skandinavci – Danska, Švedska i Island te Hrvatska. Mi ćemo se pripremiti za njih. Imaju odličnu vanjsku liniju i u tom segmentu su slični Dancima,” dodao je Lisica.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Zvonimir Rudolf Šafranko: “Sjajno smo krenuli i kada se pokrenuo naš kotač i kada smo stvorili veliku razliku, Francuska se nije mogla vratiti, a na nama je bilo da održavamo prednost. Obrana je bila ključ, kao svaki put do sada. U polufinalu nas čeka Island koji igra taj skandinavski stil, slično kao i Danska i pokušat ćemo se što bolje pripremiti.”

U drugom polufinalu igraju Danska i Švedska.

Kadetkinje bez četvrtfinala

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Bobićeve izabranice imale su u prvom poluvremenu i sedam golova viška, ali je na kraju Njemačka slavila s 25:24 (9:14).

Ema Guskić zabila je šest golova, a Petra Marinović upisala je 13 obrana

Utakmicu za 11. mjesto Hrvatska igra u četvrtak 16. kolovoza u 14 sati protiv Norveške. (Foto: Uroš Hočevar)

RUKOMET