Sluga: Dolazi puno navijača iz Rijeke, pružit ćemo sve što možemo da osvojimo trofej!

Rabuzinovo sunce

U srijedu od 18 sati na pulskom stadionu Aldo Drosina igra se finale Hrvatskog nogometnog kupa u kojem se sastaju branitelj naslova, zagrebački Dinamo, i Rijeka.

Bjelica želi novu duplu krunu: Pritisak u Dinamu uvijek postoji, a ovi moji momci se mogu nositi sa svakim pritiskom

Ovi suparnici su se u finalu Kupa Hrvatske susreli tri puta, Rijeka je slavila u dva navrata (2014. i 2017.) dok je Dinamo bio bolji u finalu 1994. godine. Riječani ukupno imaju četiri Rabuzinova sunca.

“Na kraju sezone imamo priliku odigrati utakmicu koja bi nam mogla ostati u posebnom sjećanju. Jasno je da je Dinamo favorit, ali mi ne mislimo biti samo sudionici. Imamo se čemu nadati, vjerujem u dobru podršku navijača i pobjedom u finalu sezonu učiniti najboljom mogućom,” najavio je Igor Bišćan, legenda Dinama, a sada trener Riječana.

“Igrači su u pozitivnom iščekivanju, pobjedom protiv Lokomotive skinuli smo jedan teret očekivanja s leđa. Možemo biti pozitivni u pripremi utakmice i igrači mi tako djeluju,” ustvrdio je Bišćan.

Vratar Simon Sluga brani u odličnoj formi i jedna je od glavnih uzdanica Rijeke pred finale. Zaslužio je i poziv izbornika Zlatka Dalića…

“Čeka nas jedna lijepa utakmica u lijepom ambijentu. Dolazi puno navijača iz Rijeke i pružit ćemo sve što možemo da osvojimo trofej. Jedva čekamo utakmicu,” poručio je Sluga.

Znamo točno što nas čeka u Puli. Četiri puta smo igrali s njima, podjednake su bile situacije u svim ogledima. Spremni smo i dat ćemo sve od sebe da im ne damo šanse za prilike i golove. Vjerujem da ćemo pobijediti i osvojiti Kup, imamo puno samopouzdanja i to je to. U Rijeci uvijek čekaju na naše greške, ali za nas neće biti problema jer ćemo biti maksimalno koncentrirani,” najavio je stoper Dinama Emir Dilaver.

NOGOMET