Službeni ispraćaj 20 hrvatskih olimpijki i olimpijaca u utorak u Zagrebu!

Zubčić

Na 23. Zimskim olimpijskim igrama, kojima je od 9. do 25. veljače domaćin južnokorejski PyeongChang, Hrvatsku će predstavljati 20 olimpijki i olimpijaca u četiri sporta.

U alpskom skijanju to su Leona Popović, Ida Štimac, Andrea Komšić i Lana Zbašnik te Natko Zrnčić Dim, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega i Samuel Kolega.

Reprezentaciju u skijaškom trčanju čine Vedrana Malec i Gabrijela Skender te Edi Dadić i biatlonac Krešimir Crnković, za kojeg je struka HSS-a procijenila kako zaslužuje preostalu četvrtu olimpijsku vizu u srodnom mu sportu.

Trener bobista Ivan Šola definirao je kadar za ZOI, pa su sigurni članovi dvosjeda Dražen Silić i Benedikt Nikpalj. Oni će biti okosnica i četverosjeda, u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić. Umjesto ozlijeđenog Martina Marića, Šola je kao pričuvnog člana boba angažirao iskusnog Đulijana Koludru, s kojim je u posadi iz 2002. i započeo priču o hrvatskom olimpijskom bobu.

Prva hrvatska predstavnica sanjkanja u povijesti ZOI bit će Daria Obratov.

Očekivano, alpsko skijanje je s deset olimpijaca i olimpijki najzastupljeniji sport, a bit će nakon Torina 2006. godine ukupno najveći broj naših sportašica i sportaša na nekim Zimskim olimpijskim igrama

Službeni ispraćaj hrvatskih olimpijaca bit će u utorak, 30. siječnja, a tom prigodom bit će predstavljena i oprema tvrtke 4F, novog sponzora HOO-a. Cjelokupan događaj izravno će prenositi Sportska televizija.

 

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI