Socca Liga prvaka u Poreču: Najbolji svjetske malonogometne ekipe dolaze u Hrvatsku

cotrugli

Nakon što se u Lisabonu uspješno održalo premijerno malonogometno Socca Svjetsko prvenstvo, Poreč će od 18. do 21. listopada biti domaćin još jednog velikog natjecanja pod okriljem novoosnovane Svjetske malonogometne federacije ISF.

Hrvatska će biti domaćin premijernog klupskog Svjetskog prvenstva pod nazivom malonogometna Socca Liga prvaka.

Natjecanje u Poreču će okupiti najbolje malonogometne momčadi iz cijeloga svijeta te će pružiti priliku klubovima da se natječu na međunarodnoj razini. Tako će u Poreču nastupiti brojni kvalitetni malonogometaši, a imat ćemo prilike gledati i veliki broj igrača koji su nastupili u Lisabonu, koji će pokušati doći do trofeja u dresu svojih klubova.

Hrvatska malonogometna reprezentacija je na Svjetskom prvenstvu zaustavljena u osmini finala od Poljaka, kasnijih viceprvaka, dok su naši malonogometaši ostali zapamćeni kao jedini koji su na turniru uspjeli svladati Njemačku, osvajače naslova svjetskog malonogometnog prvaka!

“S obzirom na to kako je bilo organizirano Svjetsko prvenstvo u Lisabonu, vjerujem da će i klupsko natjecanje u Poreču biti na vrlo visokoj razini. Vidio sam da su u cijelu priču uključene i poznate osobe iz svijeta nogometa, puno se ulaže u promociju i vjerujem da će i u Istri biti sjajno”, kazao je Josip Tojčić, kapetan momčadi Cotrugli, koja će biti jedan od predstavnika Hrvatske na Ligi prvaka.

Klubovi će, kao što je to bio slučaj i u Lisabonu, igrati isključivo na terenima s umjetnom travom.

“Želimo biti zadovoljni svojom igrom, a naravno da ‘pucamo’ na najvišu poziciju, iako ne znamo kakve su ekipe koje dolaze iz drugih država. Mi već dugo igramo zajedno, najviše na umjetnoj travi, tako da nam podloga neće stvarati problem”, objasnio je Tojčić.

Lokacija u Poreču je ‘pun pogodak’, Istra će biti fantastičan domaćin najboljim svjetskim malonogometašima, a ovo je još jedna prilika i za promociju hrvatskog turizma…

“Mislim da je lokacija izvrsna i baš pogođena. Ima više terena, dobra je infrastruktura. Hotel vjerujem da je isto dobar tako da nam zasigurno ništa neće nedostajati. Iako je već listopad neće biti prehladno pa ćemo svi uživati”, zaključio je Tojčić.

Sve momčadi koje nastupaju na premijernom izdanju klupskog malonogometnog Svjetskog prvenstva u Poreču se bore za vrijednu novčanu nagradu od pet tisuća eura, kao i za titulu najboljeg svjetskog amaterskog malonogometnog kluba.

SOCCA-CL-CMYK-neg

NOGOMET