Sonja Bašić: “Puna dvorana bit će nam velika prednost!” Grubišić: “Nadamo se kako ćemo završiti u Budimpešti!”

Foxette, Varaždin, škola

Foxette, Varaždin, školaBliži se 8. prosinca i toliko iščekivani početak Europskog rukometnog prvenstva za djevojke, kojem su domaćini Hrvatska i Mađarska. Hrvatice će svoje suparnice u prvom krugu ugostiti u varaždinskoj Areni uz Dravu, prije nego što, nadamo se, presele u onu zagrebačku na Laništu u drugom krugu.

Sonja Bašić imat će sigurno važnu ulogu u ovoj reprezentaciji: “Odradili smo prvi dio priprema, a nakon kratke jednodnevne pauze nastavljamo s radom. Odigrali smo dvije utakmice s Crnom Gorom, pobijedili smo u oba susreta. Mislim da je bilo odlično, pokazale smo kako smo ‘nabrijane’ na to naše Europsko prvenstvo koje nam počinje narednog tjedna. Zadovoljno smo i mislim kako će to sve biti odlično,” rekla je u razgovoru za HRT.

Prve suparnice su Šveđanke, a nakon toga slijede okršaji s Njemačkom i Nizozemskom. “Imala sam priliku u Ligi prvakinja s Lokomotivom igrati protiv švedskog Sävehofa, gdje ima dosta reprezentativki. One su jako, jako dobra ekipa, igraju brzo, imaju puno igračica koje mogu igrati ‘jedan na jedan, dobrih šutera. No, mislim da moramo otvoriti dobro tu prvu utakmicu i da će onda sve biti lakše. Nizozemska je mlada ekipa, koja je sada ipak malo ‘narasla’ i koja iz godine u godinu napreduje,” dodala je kapetanica Lokomotive.

Od Njemačke smo nedavno izgubili na pripremnom turniru u Umagu: “Njemice imaju dobru reprezentaciju, S njima smo se susrele nedavno u Umagu na turniru. Nažalost, tamo smo izgubile, ali sada se nadam kako ćemo im uzvratiti za taj poraz ovdje na Euru,” najavila je vratarka aktualnih prvakinja Europe, mađarskog Györija, Jelena Grubišić.

“Ovo prvenstvo stvarno možemo puno. Atmosfera je najbolja do sada, očekivanja su velika, igramo u Hrvatskoj taj prvi i drugi krug i nadamo se kako ćemo završiti u Budimpešti na završnici. Stvarno možemo daleko. Najteže će biti otvaranje grupe u Varaždinu, ali niti kasnije nam neće biti lako, jer bismo trebale igrati s aktualnim europskim prvakinjama Crnogorkama te Francuskinjama i Srpkinjama. Sa Srbijom i Crnom Gorom imamo u posljednje vrijeme pozitivan omjer, nadamo se da će tako biti i dalje. U fizičkoj pripremi ćemo se još dignuti do Eura. Obranu smo odigrale dobro, u napadu je bilo nekih ‘ crnih rupa’, ali to ćemo popraviti,” istaknula je pouzdana reprezentativna čuvarica mreže.

Sonja Bašić otkrila je kako neće biti prevelikih novina u igri reprezentacije te je uvjerena kako će podrška s tribina biti vjetar u leđa Hrvaticama: “Neće biti nekih velikih novosti, izbornik će jedino sigurno više rotirati igračice, jer ne mogu se Penezić i Tatari više toliko trošiti. Nadamo se da će na Europskom prvenstvu biti puna dvorana. Bit će to prednost i neće nam biti to nikakav teret!” (Foto: Uros Hocevar/HRS)

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar