Šoštarić: Napunili smo se samopouzdanjem i vidjeli što možemo

Šoštarić, Foto HRS

Hrvatske rukometašice na pripremnom turniru u Češkoj, za skorašnje Europsko prvenstvo u Francuskoj, upisale su dvije pobjede i poraz.

Prvog su pobijedile Slovačku 22:20 (10:11) pa izgubile od domaćina Češke 21:19 (13:4) te na kraju dobile Švicarke s 25:18 (9:13).

“Turnir u Chebu dao nam je određene odgovore na sva ona pitanja koje smo tražili kroz tri treninga i s čime ćemo nastaviti u idućih tjedan dana u Ivaniću. Odigrali smo od tri utakmice, jednu i pol odlično. ‘Štekali’ smo u prvim poluvremenima u utakmicama s Češkom i Švicarskom, da bi kasnije kada smo posložili obranu onako kako želimo napravili zaista veliki preokret. Češkoj reprezentaciji smo u roku od nekakvih dvadesetak minuta napravili deset golova razlike, a danas smo s minus sedam došli na +7. Napravili smo 14 razlike u 30 minuta. Iako to lijepo zvuči, moramo paziti da nemamo u prvom dijelu te ‘crne rupe’. Moramo više pažnje posvetiti samom zagrijavanju i ulasku u utakmicu. Dobra je stvar što se isprofiliralo da možemo odigrati dvije, tri dobre obrambene formacije i da možemo koristiti dosta igračica. Ne možemo reći da imamo određenu prvu sedmorku, ali možemo reći da se u ovim utakmicama pokazala skupina igračica za koje možda ne bi očekivali da će igrati, a odigrale su odlično,” analizirao je izbornik Nenad Šoštarić te najavio:

“Naše je da se sada posvetimo u potpunosti pripremi utakmice sa Španjolskom za koju trebamo razraditi sve moguće i nemoguće detalje. Imat ćemo snimke njihovih utakmica s turnira u Alicanteu i probat ćemo igračicama ukazati na sve dobre stvari i na one koje mi trebamo napraviti. Igrački nikoga ne bih istaknuo jer za mene uvijek ekipa ispred pojedinca. Bilo je lijepih stvari, bilo je loših stvari, ali ono što može veseliti je da recimo s jednom ekipom tipa Češke odigrali zaista dobro drugo poluvrijeme. To nam daje neko povjerenje i samopouzdanje. U krajnjoj liniji mislim da smo se na ovom turniru napunili samopouzdanjem. Vidjeli smo gdje i što koliko možemo i nadam se da smo shvatili da barem taj ulazak u utakmicu mora biti bolji.”

Hrvatice nastavljaju s pripremama za EHF EURO 2018 sve do 30. studenog kada kreću na put prema francuskom gradu Montbeliardu. Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će igrati protiv Španjolske, Mađarske i Nizozemske.

(Foto: HRS)

RUKOMET