Šoštarić: Neke igračice su iskoristile svoju šansu, a neke će to još dugo čekati

Šoštarić HRS

Hrvatske rukometašice su, nakon remija u Zagrebu, na gostovanju kod Njemačke u Hannoveru izgubile s uvjerljivih 32:23.

Izbornik Šoštarić u ova dva dvoboja nije mogao računati na hrvatske rukometašice iz inozemstva i one iz Podravke Vegete, no, i ovako oslabljena reprezentacija pružila je dobre partije.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Ivana Dežić s devet pogodaka, dok su po tri dodale Slavica Schuster i Stela Posavec…

“Ono što nas je krasilo u Zagrebu, nažalost ovdje je izostalo, a to je čvrsta obrana. Ostavile smo vratarke na milost i nemilost i primile smo previše golova. U napadu smo se borile koliko smo mogle, ali bez obrane ne možemo gotovo ništa. Njemice su izgledale moćno na terenu, nama je bila čast igrati pred ovoliko ljudi i nadam se da će biti toga još,” istaknula je Dežić.

“Očito je da smo bili previše impresionirani i utakmica se izgubila na početku kada su one povele sa šest, sedam razlike pa smo se mi vratili na četiri. Na kraju je odsustvo snage, jer čim nema snage, onda ni mozak ne radi i iz tih grešaka su se javile polukontre i kontre odakle smo primili previše golova. Znali smo da je ovo reprezentacija hrvatske lige, neke koje su bile ovdje su iskoristile svoju šansu, a neke će to još dugo čekati. Ne trebamo biti nezadovoljni,“ zaključio je Šoštarić.

(Foto: HRS)

RUKOMET