Turnirom u bowlingu otvorena zimska sezona kuglanja

Bowling (3)

Popularna zagrebačka kuglana Bowling Bar organizirala je natjecanje u bowlingu i time službeno otvorila zimsku sezonu. Uzvanici su dobili posebne cipele za kuglanje i kugle odgovarajuće težine te uz pomoć instruktora Mirka Slavicu naučili pokoji trik kako srušiti sve čunjeve jednim bacanjem i postići strike. Bowling je puno više od kuglanja, to je zabava i druženje pa su i uzvanici među kojima je bila i influencerica Lucija Gorički tradicionalno uživali u hrani, piću i glazbi. Prostor je bio ispunjen svjetlosnim efektima, a neizostavna disco kugla se vrtjela do kasnih večernjih sati.

Bowling je trenutno jedan od popularnijih oblika zabave za sve uzraste pa tako podjednako u njemu uživaju oni najmlađi koji tek uče kuglati kao i oni nešto stariji i iskusniji. Bowling je poznat kao američki način zabave i stil života, a u Hrvatsku je došao prije 66 godina. Bowling se nerijetko pogrešno izjednačava s kuglanjem, koje u Hrvatskoj također ima puno poklonika. Bowling je zanimljiv za početnike jer ga je lako naučiti, pravila nisu komplicirana, a u natjecanjima ima dosta preokreta pa početnik uz malo sreće može pobijediti i iskusnijeg protivnika. Pravila igre su vrlo jednostavna – igrač baci, zakotrlja bowling kuglu po stazi s ciljem obaranja deset čunjeva postavljenih u obliku trokuta. Jedna igra sastoji se od deset okvira, a glavni cilj je u svakom okviru jednim hicem srušiti sve čunjeve, što se popularno naziva strike. Ako to ne uspijete imate priliku preostale čunjeve srušiti drugim hicem koji se naziva spare. Pobjednik je onaj igrač koji obori najviše čunjeva u najmanjem broju bacanja kugle.

 

Bowling Bar omiljeno je mjesto svih rekreativaca koji se žele riješiti stresa i podići raspoloženje, uz tematske večeri među kojima su najpopularnije ‘Disco bowling’ i ‘ženska srijeda’, a slave se i rođendani i godišnjice te organiziraju jednodnevni teambuildinzi.

U bowlingu možete izraziti svoj osobni stil pošto je dopušteno donijeti privatne kugle s različitim personaliziranim uzorcima i natpisima što je u klasičnom kuglanju zabranjeno. Uz kuglu u osnovnu opremu pripadaju i posebne cipele za bowling koje se mogu iznajmiti ili donijeti vlastite.

DRUŠTVENE MREŽE
Tagged with: ,