Spaladium Arena postaje vaterpolska pozornica!

Roko

Spaladium Arena kao središnje mjesto zbivanja 35. Europskog prvenstva u vaterpolu, koje će se igrati od 27. kolovoza do 10. rujna, polako dobiva obrise prave vaterpolske pozornice.

U tijeku je montaža ugradbenih bazena koji će krajem ljeta ugostiti ‘creme de la creme’ europskog vaterpola i iznjedriti nove prvakinje i prvake.

“Uz pripreme koje traju već neko vrijeme, sad je u Spaladium Arenu došao i temelj cijele priče, simbol ovog sporta, a to je naravno bazen. Montaža će trajati točno mjesec dana, nakon čega će uslijediti i završni radovi, a sve kako bi svim sudionicima, ali i posjetiteljima omogućili da uživaju u pravom spektaklu krajem ljeta u srcu Dalmacije“, istaknuo je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršni direktor Organizacijskog odbora Europskog prvenstva.

Roko Renato Živković

U Spaladium Areni već na veliko odzvanjaju zvona mehanizacije, s obzirom da će unutar dvorane biti dva bazena. Središnji bazen u kojem će se igrati europske utakmice dug je 36 metara, širok 25 metara, a dubok 2,20 metara što daje ukupan kapacitet za 1980 litara vode koja će ga napuniti. U maloj dvorani Spaladiuma bit će i manji bazen za zagrijavanje ekipa, dužine 25, širine 18 metara, s dubinom također 2,20 metara. Volumen malog bazena iznosi 990 litara.

Dok bazeni dobivaju svoje konture, podsjećamo da su ulaznice za vaterpolski spektakl u suorganizaciji LEN-a i Hrvatskog vaterpolskog saveza u prodaji online i na svim prodajnim mjestima Adriaticketa. Za sve željne nezaboravnog doživljaja, kao i one koji žele biti jedan dio mozaika Europskog prvenstva, pozivamo da nam se pridruže i ispune prijavnicu za volontiranje .

Pozornica u Spaladiumu se slaže, maskota Roko je u punom pogonu, svakodnevno na zadatku sudjeluje u radovima te jedva čeka dolazak brojnih navijačica i navijača sa svih strana Europe, selfieje, autograme i puno dobre zabave.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI