Splitska Nada nakon uvjerljive pobjede nad Sinjanima mirnije dočekuje derbi s Mladosti

Nada, Sinj, Vukovar, Foto H. Čizmić

Ragbijaši Nade napravili su veliki korak prema završnici Prvenstva Hrvatske u ragbiju. U okršaju na Starom placu nakon čvrste i vrlo efikasne igre pobijedili su momčad Sinja s 47:8 (14:3). Splitska momčad učvrstila se na čelnoj poziciji prvenstvene ljestvice i sada mirnije dočekuje rasplet u posljednja dva kola kad će se u derbiju 2. prosinca u utakmici s HARK Mladost riješiti pitanje startne jedinice za razigravanje na proljeće. U pravo vrijeme splitska momčad pokazala je moć protiv vrlo dobrih Sinjana.

Ipak, sam početak susreta nije najavljivao ovakav rasplet.

Prvih petnaestak minuta susreta pripao je gostima. Velika želja kao da je sputavala igrače Nade te su susret započeli nizom tehničkih pogrešaka. Gosti iz Sinja to koriste i u 11 minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Kuštre dolaze u vodstvo 0:3. Punih 25 minuta trebalo je igračima Nade da poslože redove i opasnije ugroze dotad vrlo čvrstu i stabilnu obranu Sinja. Nada zgoditkom Miljka i pretvaranjem Rosa u 26 minuti dolazi u vodstvo 7:3. U 34. minuti vrlo raspoloženi Domagoj Plazibat postiže svoj prvi zgoditak kojeg uspješno pretvara Rosso za vodstvo Splićana od 14:3. S ovim rezultatom momčadi odlaze na odmor.

Gosti pokazuju nervozu početkom drugog poluvremena i neoprezno u razdoblju od 15 minuta zarađuju 2 žuta kartona te igraju s igračem manje. Uz te nedaće ozlijedio im se motor momčadi Luka Kovačić. Nada podiže razinu igre i od 55 minute suvereno vlada terenom. Najprije Čulić u 56. Postiže zgoditak za 19:3, a par minuta kasnije na odličnu asistenciju Lerotića zgoditak postiže Vlajčević, a Rosso hladnokrvno pretvara za već visokih 26:3. Sinjani također na isti način vrlo lijepo postižu zgoditak preko Šolte za 26:8 u 65. minuti. Igrači Nade ne posustaju već do kraja susreta postižu tri zgoditka preko Plazibata, Vlajčevića te Komara. Sva tri zgoditka uspješno je pretvorio Luka Rosso, za konačnih 47:8 i uvjerljivo slavlje splitske momčadi.

Nada: Miljak 5, Čulić 5, Ondini,Perić ,Jelavić-Mitrović, Čorić, Kodžić, Popović, Vuletić, Lerotić, Vlajčević 10, Rudić, Plazibat 10, Komar 5 , Rosso 12, Bibić, Boko Perlain, Žunić, Antić
Sinj: Žigo, S.Brčić,i. Jukić, Brečić-Šušak, J. Jukić, T. Miloš, Vučemilo, Kovačić, Prološčić, Šolto 5, Grčić, Vučković,Filipović- Grčić, Kuštre 3, Munivrana, Ratković, I. Brčić,Maras, Cvrlje.

Odlična utakmica igrala se i u Zagrebu. Mladost je na svom Krtičnjaku s 38:26 (19:14) pobijedila Ljubljanu u vrlo dinamičnoj, efikasnoj i lijepoj utakmici. (Foto: H. Čizmić)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: , ,