Sport2Life ekspedicija Savudrija – Prevlaka

Saran, Sport2Life (2)

Investitor i zaljubljenik u Hrvatsku, avanturist i poslovni čovjek Mike Saran kreće na svoju novu Sport2Life ekspediciju Jadranom, kajakom i biciklom prijeći će put dug oko 840 kilometara od Savudrije do Prevlake u deset dana!

U Splitu je dionicom od marine hotela Le Meridien Lav u Podstrani do splitske Matejuške pa završno do Trogira održan posljednji trening prije službenog početka desetodnevnog kajakaško-biciklističkog izazova “Savudrija – Prevlaka 2020″ u organizaciji zaklade Sport2Life. Inicijator ovog jedinstvenog izazova koji ima za cilj kajakom i biciklom prijeći 840 km Jadranskog mora i obale je Mike Saran, osnivač zaklade Sport2Life, investitor u Hrvatsku, vlasnik splitskog hotela Le Meridien Lav te avanturist. Ovo je novi ekspedicijski izazov koji je Saran postavio pred sebe svega dva mjeseca nakon završenog, 1200 kilometara dugog biciklističkog podviga „Prag – Split 2020“ kojim je u lipnju ove godine – odmah prigodom otvaranja europskih granica nakon prvog vala COVID-19 pandemije, dokazao kako je sigurno i jednostavno putovati od Češke do Hrvatske.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#MikesAdriaticChallenge is here! #Kayaking and #MountainBiking the length of Croatia’s beautiful Adriatic sea and islands starting in #Savudrija on the Slovenian border and finishing in #Prevlaka on the Montenegrin border.‍♀️‍♂️ The challenge will be more than 850 kilometers in 10 days! I’m most excited about the amazing places I will see and the incredible people I will meet along the way! I will share as much as I can! #Sport2Life #CroatiaFullofLife Yeni maceram başlıyor! Kayak ve bisikletle Hırvatistan’ın güzel Adriyatik Denizi ve adaları boyunca 10 günde 850 km den fazla yol kat edeceğim. Slovenya sınırından Karadağ sınırına kadar olan yolculuğumda en çok muhteşem yerler göreceğim ve eşsiz insanlarla tanışacağım için heyecanlanıyorum. Paylaşabileceğim herşey burada olacak!

Objavu dijeli MS Saran (@mikessaran)

Novi veslačko – biciklistički izazov nastavak je njegove misije promocije Hrvatske, ovoga puta s naglaskom na njeno more, otoke, skrivene uvale i mjesta. Uz promociju prirodnih ljepota cilj ove avanture je i podići ekološku svijest i popularnost bavljenja sportom, pa će desetodnevno putovanje pratiti i edukativna druženja s djecom i mladima. Uz Sarana će u ovom novom izazovu sudjelovati i hrvatski kajakaški instruktor i avanturist Marko Kovač koji je prošle i pretprošle godine veslajući kajakom spojio sve svjetionike na Jadranu te poznati turski pustolov i avanturist Serdar Kilic.

Saran, Sport2Life (3)

 

Ekspedicija počinje u ponedjeljak 31. kolovoza 2020. s polaskom iz Savudrije i trajat će deset dana, a završit će na samom jugu Hrvatske točnije Prevlaci.

“Radujem se ovom podvigu i jedva čekam otkriti nevjerojatnu hrvatsku obalu i njene otoke svojim kajakom i biciklom. Jadranski izazov dug je više od 850 km i odvest će me na najljepša mjesta od Savudrije do Prevlake u deset dana. Posebno sam uzbuđen što ću na svome putovanju kajakom imat priliku upoznati lokalne ljude, njihov život i njihove običaje. Posebna mi je čast što me je na ovu ekspediciju ispratio gradonačelnik Splita, grada koji je postao moj drugi dom, i Sport2Life entuzijast gospodin Andro Krstulović Opara,” izjavio je Mike Saran nakon svog posljednjeg veslačkog treninga splitskim akvatorijem u kojem je sudjelovao i splitski gradonačelnik osobno.

Saran, Sport2Life (1)

“Ovdje se radi o promociji ljepota Hrvatske i Splita, kao i zdravog načina života. I sam, kao biciklist i kao veslač, znam koji su to napori, ali i veliki gušti. Ne preostaje mi ništa drugo nego da čestitam i pružim veliku podršku ovakvim pothvatima,” poručio je Krstulović Opara.

Saran, Sport2Life (4)

 

Važno je spomenuti kako će Sarana i njegov tim tijekom ekspedicije pratiti snimateljska ekipa s ciljem izrade šest dokumentarnih epizoda koje će promovirati ovu jadransku ekspediciju i sve prirodne ljepote naše obale na domaćem, češkom i turskom tržištu. Značajan je to doprinos hrvatskom turizmu i promociji ljepota naše obale te poziv svima da nas posjete, ne samo u ljetnim mjesecima već i tijekom cijele godine.

DRUŠTVENE MREŽE
Tagged with: ,