Srbić i Đerek osigurali nova tri hrvatska finala u Osijeku: Nije moglo bolje!

Marko Banić

Na DOBRO World Cupu 2019. Hrvatska će imati petero predstavnika u finalu, a u borbu za medalju krenut će na šest sprava. Nakon Tijane Tkalčec (preskok), Roberta Seligmana (konj s hvataljkama) i Aurela Benovića (parter), drugoga dana kvalifikacija finala su izborili Tin Srbić na preči te Ana Đerek na parteru i gredi. Srbić je suvereno odradio svoju vježbu na preči ostvarivši najbolju ocjenu (13.950), kao i Ana Đerek na parteru (12.700). Splićanka je još ušla u finale na gredi sa šeste pozicije (12.700). Christina Zwicker zauzela je 17. mjesto na parteru (11.400) i 25. na gredi (9.450) te se nije plasirala u finale.

“Radio sam jednu dosta laganu vježbu, nisam nikad nastupao s takvom startnom ocjenom jer nisam htio riskirati s teškom vježbom jer sam znao da će, ako ovo napravim dobro, biti dovoljno. Očito je bilo dovoljno jer sam prvi. Zadovoljan sam jer od EP-a nisam mogao uhvatiti kontinuitet treninga, imao sam i vojnu obuku koja me izbacila iz ritma, kao i bolovi u laktu. Sretan sam da sam ovo izvukao, a u nedjelju idem s dosta jačom vježbom po zlato. Uvijek prije natjecanja odredimo trener i ja koju ću vježbu raditi u kvalifikacijama, a koju u finalu, ali ovaj put, s obzirom na situaciju, nismo tako odredili, nego smo se dogovorili da odradim kako se budem osjećao,” rekao je Tin Srbić nakon kvalifikacija pa dodao:

“Dogovor je i da u finalu radim početak jedne nove vježbe koju dosad još nisam radio, a dalje opet kako se budem osjećao. U svakom slučaju, vjerujem da će start biti 6,0 ili 6,1 i da će to biti dosta veća ocjena ako sve odradim. Trebat će mi i puna dvorana da me malo digne i stvori mi euforiju kako bih se bolje osjećao. Vjerujem kako u subotu i nedjelju imamo šanse za berbu medalja.”

“Bilo je odlično, onako i kako samo očekivala. Dvije vježbe, dva finala, nije moglo bolje. Ovo je bilo onako kako treniram i znala sam da će samim time doći i pristojan rezultat. U Osijeku nikad nisam bila prva u kvalifikacijama, na drugim turnirima jesam. Nije mi to, inače, drago jer je onda malo veći presing u finalu, ali neću se žaliti. Nije mi ni malo žao niti zbog grede, uostalom u finalu sam. Greda je uostalom takva sprava, jako je teško primiriti do kraja. Sad moram s trenerom vidjeti što su druge cure odradile, pa ćemo vidjeti hoćemo li pojačati vježbu za finale. Znam da će dvorana biti puna, da će publika dati sve od sebe i da će biti ludilo. Jedva čekam. U finalu svi startamo ispočetka, nema nikakvog pravila,” komentirala je svoj nastup Ana Đerek.

Christina Zwicker bila je zadovoljna: “Greda je mogla biti i bolja, nadam se da će u Kopru i biti tako. A s parterom sam zadovoljna, radila sam novu vježbu, može i to bolje, ali sam zadovoljna. Malo jesam razočarana što nisam ušla u finale, ali konkurencija je dosta jaka, a s obzirom da su mi ovo nove vježbe, ovo je OK. Istina, malo imam i jet-lag nakon povratka iz Kine, počne mi se spavati oko pet popodne, ali sve će to doći na svoje. Nastupati u Osijeku mi je odlično, doma sam, sve mi je super.”

Vladimir Mađarević, direktor DOBRO World Cupa Osijek 2019, pohvalio je nastupe hrvatskih reprezentativki i reprezentativaca: “Stvarno je sve iznad prosječno dobro na DOBRO World Cupu. Posebno što se tiče rezultata hrvatske gimnastike u kvalifikacijama. Imamo šest finala, čak troje su ušli u finale s najboljom ocjenom u kvalifikacijama te su potvrdili kako su svi još uvijek u odličnoj formi.”

U subotu (25. svibnja) prvi dan finala započinje od 15,45 sati, a od hrvatskih gimnastičara nastupit će Aurel Benović, Tijana Tkalčec i Robert Seligman. Tin Srbić i Ana Đerek u borbu za medalje će u nedjelju (26. svibnja) od 14,30 sati.

(Foto: Marko Banić)

OSTALI SPORTOVI