Srbić srebrom u Cottbusu krenuo u lov na Tokio: Okrećemo se novim pobjedama

Tin Srbić

 

Najbolji hrvatski gimnastičar te najbolji sportaš Hrvatske u 2017. godini Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom kupu u njemačkom Cottbusu.

Za svoju vježbu zaradio je visoku ocjenu 14.733 te se pozicionirao na drugo mjesto natjecanja koje se boduje u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

“Odradio sam super natjecanje s obzirom na stanje te probleme koje sam imao posljednjih dana i jako sam sretan s ocjenom. Malo mi je žao što nisam uspio pobijediti, ali Zonderland je opet odradio svoje i zasluženo je pobijedio. Ovo je solidan početak kvalifikacija i sad se okrećemo dalje novim pobjedama,” istaknuo je Tin.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Kako je lijepo Tina ponovno vidjeti na pojedničkom postolju!

Objavu dijeli Hrvatski gimnastički savez (@crogymnastics)

Ovo je bilo posljednje ovogodišnje natjecanje. Iza Tina Srbića je, unatoč borbi s ozljedama ramena i rebrenog mišića, uspješna sezona u kojoj se okitio dvjema zlatnim medaljama na Svjetskom kupu u Dohi te onom u Osijeku. Također, osvojio je i četvrto mjesto na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Seligman šesti, Ude osmi

Prvog finalnog dana Svjetskog kupa u njemačkom Cottbusu nastupila su dvojica hrvatskih gimnastičara.

Robert Seligman za vježbu na svojoj najjačoj spravi zaradio je ocjenu 14.300 te pritom zauzeo šesto mjesto.

“Šesto mjesto danas je bilo realno, dao sam sve od sebe u ovom trenutku. Bilo je ovo jako zanimljivo, dugačko i napeto natjecanje. Poboljšao sam startnu i konačnu ocjenu spram kvalifikacija i osvojio vrijedne bodove u borbi za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Sad zadovoljan idem na zasluženi odmor nakon duge, naporne i iznimno uspješne sezone,” osvrnuo se Seligman.

Filip Ude se zbog dvije pogreške od kojih su obje rezultirale padom morao zadovoljiti nešto slabijom ocjenom 11.433 te osmim mjestom finala.

 

OSTALI SPORTOVI