Stanković mora odstupiti: Igračima ne mogu ništa zamjeriti

Stanković

Izbornik hrvatske futsalske reprezentacije Mato Stanković prokomentirao je zbivanja u Brnu, gdje je Češka osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je nakon 2:2 u Zadru i 2:2 u Brnu o putniku na svjetsku smotru odlučivala u raspucavanju sa šest metara, a više su uspjeha naposljetku imali domaćini Česi.

“Ne možemo vjerovati. U ove dvije utakmice realno je bilo da dobijemo obje s po tri pogotka razlike – mučimo se, stvaramo prilike, postižemo lijepe pogotke, a oni šutiraju s centra i lopta se odbije u naša vrata. Naš je pogodak visio u svakom napadu. Imali smo sve, i šesterac za pobjedu, ali sve se poklopilo da ne prođemo, jednostavno – neće i neće”, rekao je izbornik Mato Stanković poslije utakmice, piše hns-cff.hr.

“Igračima ne mogu ništa zamjeriti, odigrali su vrhunsku utakmicu, dominirali, ali nažalost i to je sport, koliko god to bila floskula. Kad se zbroje obje utakmice, mislim da smo bili puno bolji”, dodao je.

Češka se tako pridružila Španjolskoj, Portugalu, Rusiji, Kazahstanu i domaćinu Litvi kao europskim predstavnicima na Svjetskom prvenstvu iduće godine, a posljednjeg će putnika dati odgođeni okršaj Finske i Srbije.

NOGOMET