Stepančić nije mogao promašiti: Pokušali smo smiriti emocije, ali prvih 15 minuta nisam osjećao noge!

Hrvatska, Spaladium, HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je dobru utakmicu i rezultatski deklasirala Srbiju na otvaranju Eura. Jedan do junaka bio je i Luka Stepančić, koji je šest golova zabio iz šest pokušaja, većinu kad se lomio susret, u završnici prvog dijela.

“Sve je to plod naše igre. Nije bilo srljanja. Znali smo da Srbi neće ući u trku po terenu s nama. Prvih 15 minuta nisam osjećao noge. Nikad nisam igrao u ovakvoj atmosferi”, kazao je za RTL nakon utakmice.

U nedjelju je već dvoboj s Islandom, koji je iznenađujuće u prvom susretu dobio Švedsku.

Luka je odmah nakon utakmice bio svjestan kako ozljeda Duvnjaka nije bezazlena

“Imamo brze igrače, lagano slažemo sve. Dobro smo ušli. Fizički se nismo potrošili, ali psihički treba vidjeti. Pokušali smo smiriti strasti, emocije. Imamo još puno toga ispred sebe.”

NJegov imenjak Cindrić će u nastavku turnira biti važan kotačić uspjeha ove Hrvatske: “Vrlo važna utakmica, vrlo važna pobjeda. Čestitke dečkima na ovako lijepom, neočekivano visokom rezultatu. Nadamo se svi da nije ništa ozbiljno s Duletom, to nam je jedino pokvarilo ovu prekrasnu večer. U napadu smo igrali raznovrsno, bilo nas je puno raspoloženih…”

“Bilo je vrlo teško, jer oni nisu uopče loša reprezentacija. Trebalo je dosta truda i strpljenja da ih slomimo, a to nam je uspjelo krajem prvog dijela. Sada je najvažnije da se smirimo i pripremimo za utakmice s Islandom i Švedskom, koje će biti još teže. Ja sam još pod dojmom kako je igrati u ovakvom ozračju u Splitu, svaka čast navijačima. Na Svjetskom prvenstvu 2009. godine bio sam na tribinama, a sada sam konačno osjetio taj huk Spaladiuma,” rekao je nakon slavlja Zlaja Horvat, koji je u slavlje ugradio četiri pogotka.  (Foto: HRS)

RUKOMET