Štimac: “Igramo pod konstantnim terorom, nije nam lako, ali proći ćemo i otići tamo gdje nam je mjesto”

Igor Štimac

Igor ŠtimacHrvatska nogometna reprezentacija doživjela je još jedan poraz na zagrebačkom Maksimiru. Nakon minimalnog slavlja Škotske i Belgija je iz Zagreba odnijela puni plijen i osigurala svoje mjesto u Brazilu.

Izbornik Igor Štimac na kraju nije bio nezadovoljan prikazanom igrom te je istaknuo kako su pogreške presudile ovaj dvoboj.

“Belgija je bila bolja u ovim kvalifikacijama. Zasluženo su prvi u skupini, čestitam im i nadam se kako ćemo se vidjeti u Brazilu. Razlog poraza možemo tražiti u dva poklona, koja su teško objašnjiva. Ušli smo u utakmicu kako smo željeli, kontrolirali smo susret i tada nam se dogodio šok. Teško se bilo oporaviti i onda umjesto da Rakitić pokuša zabiti gol, oni su iz kontre zabili drugi pogodak. Znali smo kako imaju sjajnu kontru, no Lukakua je bilo teško zaustaviti.Igra u sjajnoj formi,” iznio je svoja prva razmišljanja izbornik nakon poraza.

Pohvalio je Štimac svoje igrače: “Nakon 0:2 imali smo snage vratiti se u utakmicu, nismo podlegli atmosferi i težem stradanju. Pokazali smo kako imamo hrabrosti i čestitam svojim momcima na borbi.”

“Vjerujem u ovu momčad i naš plasman, čeka nas doigravanje i nadam se kako će nam se rezultati već sad poklopiti kako bismo bez pritiska otputovali u Škotsku,” dodao je Štimac, ali je još posebno istaknuo jednu stvar: “Igramo pod konstantnim terorom, nije nam lako, ali proći ćemo i otići tamo gdje nam je mjesto.”

Znamo što nam je činiti, budimo malo pozitivni

S tribina su se čule i poneke uvrede na račun aktualnog izbornika: “Već ih deset godina slušam, još dok sam bio trener Hajduka, sa sjevera Maksimira. No, želim se zahvaliti svim navijačima koji su došli danas na Maksimir bodriti Hrvatsku i duplo hvala onima koji nisu podlegli atmosferi.”

Naglasio je Štimac kako je veliki optimist pred gostovanje u Škotskoj: “Svoj optimizam gajim na pojedinačnoj kvaliteti, makar je uvijek hrvatska ekipa izbacivala pojedince, ekipa je rješavala utakmice. Ali ne trebate me podsjećati o kvalitetama mojih igrača ili gdje trebaju igrati. Želim da pobjedom dočekamo dodatne kvalifikacije. Odradimo u miru pripremu, znamo što nam je činiti. Budimo malo pozitivni!” (Foto: Drago Sopta / HNS)

 

AKTUALNO IZDVOJENO NOGOMET

Ostavi komentar