Štimac: “Moja je moralna obveza večeras predsjedniku Šukeru ponuditi ostavku!”

Štimac Foto Drago Sopta HNSNakon poraza od Škotske u Glasgowu, što je izgubljeni kvalifikacijski susret u posljednja četiri dvoboja, izbornik Igor Štimac je za kamere HTV-a čelnicima HNS-a ponudio svoj mandat na raspolaganje: “Moja je moralna obveza ponudit ostavku čelnicima Saveza odmah nakon utakmice. Vidjet ćemo koja će biti njihova odluka. Iako sam ja i dalje uvjeren u prolaz na Svjetsko prvenstvo.”

Štimac je potvrdio kako je i njega i igrače pogodio ovaj poraz: “Sve nas je pogodio ovaj rezultat, igrače, stručni stožer. Bili smo u hendikepu, igrali smo tešku i iscrpljujuću utakmicu protiv Belgije, a bili smo opterećeni žutim kartonima.”

Osim rezultata, priznao je izbornik kako nema niti igre: “Naša igra nije dobra, jer da je dobra, mi bismo pobjeđivali. No, stvaramo šanse, ali sami sebi kompliciramo u tim situacijama, izostala nam je realizacija, koja nas je krasila prije.”

“Moramo vidjeti u čemu je problem, jer ovo je najbolje što Hrvatska ima. Moramo igrati puno brže,” istaknuo je Štimac, koji će možda već u srijedu biti bivši.

Domaćin je odigrao jednu dobru utakmicu: “Škotska je čvrsta momčad, koja je igrala puno bolje nego u Zagrebu. Nosila ih je publika, a makar smo ih mi primirili i dobro ušli u utakmicu, ponovno su nas pogreške stajale pogotka.”

Štimac je prije izborničkog posla bio komentator na HTV-a, a na pitanje što bi u ovom trenutku poručio izborniku, odlučno je izjavio: “Budi jak, dosljedan i nastavi raditi ono u što vjeruješ.” (Foto: Drago Sopta/HNS)

 

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar