Štimac: “Ovo bi mogao biti početak stvaranja velikog Zadra”; Šušak: “Nadam se da ovo nećemo proživljavati i iduće sezone”

Štimac-Zadar

Poznat je rasplet ovosezonske MAXtv Prve lige, iako je i prije kraja bilo jasno kako je Zadar ostao bez prilike za nastavak prvoligaškog natjecanja, nakon što nije dobio licenciju.

“Ništa nas nije pokolebalo, niti smiješni HNS i odluke kojima je narušena regularnost natjecanja i uvjeti za normalan rad. Pokazali smo kako smo pravi sportaši. Nismo ispali, nego smo izbačeni iz Prve lige. Ovo bi mogao biti početak stvaranja velikog Zadra,” smatra Igor Štimac, koji je na trenersku funkciju uskočio nakon uhićenjačelnika Zadra  Rene Sinovčića i odlaska s klupe Ćire Blaževića.

Osijek se mjesta u kvalifikacijama spasio tri minuta prije kraja dvoboja sa Slaven Belupom, penalom kojeg je realizirao Vojnović.

“Pritisak je bio velik, bilo je stresno, ali srećom, dobili smo svoju priliku. Čestitam svima koji su ugradili sebe u ovoj spas i nadam se kako nećemo ponovno ovo proživljavati i naredne sezone,” rekao je trener Osječana, iskusni Ivo Šušak.

Istra se uvjerljivim porazom kod Zagreba našla u poziciji da mora u dodatne kvalifikacije za opstanak u prvoligaškom društvu, a suparnik će im u dvije utakmice biti zagrebačke Sesvete. Trener Igor Pamić je nakon utakmice bio ‘previše nervozan za suvislu analizu‘, a navijači su zatražili njegovu smjenu.

Utakmice dodatnih kvalifikacija će se igrati u subotu 6. i srijedu 10. lipnja.

NOGOMET

Ostavi komentar