Subašić: “Nadam se kako ću dobiti priliku u Švicarskoj, iako znamo kako je Plete neprikosnovena jedinica”

Subašić, Foto Drago Sopta HNSHrvatska nogometna reprezentacija u srijedu 5. ožujka igra svoj prvi ovogodišnji dvoboj kao pripremu za nadolazeće Svjetsko prvenstvo . Izabranici Nike Kovača gostuju u Švicarskoj, koja ne može ‘imitirati’ Brazilce, ali koja je još uvijek jedna vrhunska ekipa, predvođena vrhunskim stručnjakom Hitzfeldom i sasvim zasluženo među deset najboljih svjetskih reprezentacija.

U pauzi između raznih marketinških obaveza, nogometni reprezentativci ipak su pronašli vremena i za novinare, a jedan od njih, vratar Monaca Danijel Subašić, može očekivati i određenu minutažu u St. Gallenu.

“Nadam se kako ću dobiti priliku, ali svi znamo kako je Plete i dalje neprikosnoveni ‘broj jedan’, branio je odlično i u prošlim kvalifikacijama i na meni je da čekam svoj red,” istaknuo je rezervni reprezentativni vratar, koji je svojim solidnim izdanjima u Francuskoj zacementirao svoje mjesto prve zamjene Pletikosi.

Seriju dobrih klupskih nastupa Subašić je pokvario izdanjem u posljednjem kolu, kada je njegov Monaco poražen 2:0 kod Saint-Etiennea, uz njegovu kardinalnu pogrešku kod drugog gola.

“Nije lako kada izgubite utakmicu, a nije niti ugodno kada primite takav ‘glupi’ gol. Vjerujem kako ću se uskoro vratiti na stare staze dobrih predstava.”

Subašić je Monaco stigao dok je klub još bio u drugoj francuskoj ligi, prije nego je stigao velik ruski novac novog vlasnika, no, hrvatski vratar zadržao je svoje mjesto u početnom sastavu, iako mu je dovedena ozbiljna konkurencija Argentinca Romera te iako se pričalo kako će Monaco na njegovo mjesto dovesti još jednog golmana svjetskog glasa, poput Valdesa iz Barcelone. No, Subašić je i dalje prvi izbor trenera Ranierija.

“Nije me ta cijela priča opterećivala, samo me dodatno motivirala. Stigao sam ovdje kada smo bili u drugoj ligi, isto mi je bilo teško, ali želim nastaviti s dobrim radom i naredne sezone braniti u Ligi prvaka.”

O Švicarskoj se zna jako puno, jedna su od trenutno najpotentnijih europskih selekcija:

“Protivnik je težak, a pokazali su svoju snagu i u Splitu kada su nas porazili dok je izbornik bio Štimac. Međutim, nama odgovara igrati protiv jačih ekipa, veći je motiv i često igramo jako dobro protiv boljih ekipa.”

Subašić se ne boji konkurencije iz domaćeg prvenstva, ali pozorno prati događanja na hrvatskim travnjacima:

“Ove sezone je zanimljivo prvenstvo. Svako može dobiti svakog i to je dobro za hrvatski nogomet. Moj Hajduk igra dobro, Tudor to dobro vodi, momci su gladni uspjeha. Kalinić je supar branio, sada ga je dobro nadomjestio Stipica, ali ima u Hrvatskoj kvalitetnih vratara. Posebno pozdravljam mog prijatelja Ježinu, koji je stigao u Dinamo i želim mu svu sreću.”

Ako sve bude teklo prema planu, Subašić neće imati priliku osjetiti napadačku snagu Brazila, nego će o njoj više razmišljati Pletikosa.

“Neymar, Hulk, Fred, sve su to vrhunski svjetski igrači i bit će nam izazov igrati protiv njih. Sigurno je kako će i motiv biti veći, bit će to velika prilika za dokazivanje. Još je daleko Svjetsko prvenstvo ne razmišljamo o utakmicama, ovo je tek prvo okupljanje, ali vjerujem kako ćemo se vrhunski pripremiti za taj dvoboj.”

Brazilskim novinarima bilo je interesantno zbog čega je upravo Hrvatska od svih reprezentacija na ovim prostorima bivše države najuspješnija: “Igramo sa srcem i ponosom za repku. Dajemo uvijek maksimum. Bosna je isto dobra, Srbija ima ekipu u stvaranju, ali mi smo ispred svih njih.” (Foto: Drago Sopta/HNS)

AKTUALNO IZDVOJENO NOGOMET

Ostavi komentar