Svjetski dan zdravlja

BioTrening

Hrvati postaju sve osvješteniji kada je redovita tjelesna aktivnost u pitanju. Povodom Svjetskog dana zdravlja različite akcije u čitavoj Hrvatskoj pozivale su građane na zdrav i aktivan život, a više od stotinu Zagrepčana vježbalo je u Biotrening centru. Uz sam trening, stručni savjeti liječnika, psihologa i nutricionista pokazali su građanima kako preuzeti vlastito zdravlje u svoje ruke.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja održao se pod sloganom ‘Zdravlje za sve’, a u Biotrening centar zaista je privukao građane svih dobnih skupina. Besplatni treninzi pod vodstvom stručnih kineziologa, utrke na trakama za trčanje te natjecanja u funkcionalnoj snazi i izdržljivosti pokazali su građanima kako naporno vježbanje može biti i zabavno. Nutricionistički savjeti upozorili su na važnost zdrave i raznovrsne prehrane, dok su psiholozi vježbama disanja i koncentracije pozvali na brigu i o svom psihičkom zdravlju. Građani su se savjetovali i s ortopedima te mjerili šećer i tlak, a na taj način su na jednom mjestu dobili sveobuhvatne upute za zdrav, aktivan i odgovaran način života.

“Drago nam je na velikom odazivu građana koji su ozbiljno shvatili važnost preventivnih i edukativnih savjeta svih naših partnera koji zajedno na jednom mjestu unutar Biotrening centra promiču bolju kvalitetu života,” istaknula je nutricionistica Nutrilife Centra Mirela Marić.

Iako veliki odaziv povodom Svjetskog dana zdravlja pokazuje kako sve više mislimo na svoje zdravlje, negativni trendovi u Hrvatskoj i dalje su zabrinjavajući. Debljina i pretilost su u porastu, a s njima i različite zdravstvene tegobe i bolesti koje pogađaju čak i one najmlađe. Upravo zato je više nego ikad važno raditi na vlastitom zdravlju kao zalogu za sretniju budućnost.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: