Zlaja potpisao novi ugovor: Sretan sam što ostajem u klubu gdje sam ostavio ‘pola života’!

Zlaja

Legenda zagrebačkog i hrvatskog rukometa, dugogodišnji kapetan PPD Zagreba Zlatko Horvat, potpisao je produljenje ugorova s klubom gdje je i započeo te gdje će i vjerojatno završiti svoju karijeru. Ugovor je trajanja dvije + jednu godinu!

“Presretan sam da ostajem u klubu u kojemu sam proveo cijelu karijeru. Sretan sam što ću nastaviti karijeru u mom Zagrebu u kojemu sam proveo više od polovice svog života. Nastavit ćemo raditi ono što najbolje znamo, a to je pobjeđivanje. Veselim se novim izazovima i nastavku rada u klubu,” poručio je popularni Zlaja, koji je na proteklom reprezentativnom okupljanju bio i kapetan Hrvatske.

Najavljeno je kako će Horvat nakon završetka igračke karijere ostati u Zagrebu kao jedan od klupskih trenera.

Od iduće sezone u klubu su najavljene velike promjene. Braća Valčić će završiti s nastupima, Tonči će u trenere, a Josip će postati sportski direktor Zagreba. Igor Vori već je preuzeo funkciju direktora hrvatske reprezentacije, a ugovori ističu Slovencu Miklavčiću i Dobrivoju Markoviću.

Domagoj Pavlović također je u potrazi za inozemnim angažmanom…

Dres Lavova od iduće sezone nosit će kružni napadač Senjamin Burić, reprezentativac BiH, te Slovenac Gregor Potočnik. Burić se skrasio u Zagrebu gdje s hrvatskom rukometašicom Sonjom Bašić čeka prinovu te je trenutno u hrvatskoj metropoli na rehabilitaciji nakon operacije koljena.

“Riječ je bez sumnje o najvećem balkanskom rukometnom klubu i klubu koji uvijek ima velike ambicije i puca na ostvarenja najviših ciljeva. U tom smislu lako smo se našli, jer sam i sam takav da uvijek želim postići najbolji mogući rezultat. Primarni cilj je osvojiti duplu krunu u Hrvatskoj, a potom pokušati osvojiti i SEHA Gazprom ligu. U Ligi prvaka, svakako bih želio da napravimo iskorak, da prođemo skupinu i plasiramo se barem u osminu finala ovog prestižnog natjecanja,” poručio je Burić, koji dolazi iz francuskog Nantesa.

Dvadesetgodišnje lijevo krilo David Mandić dolazi iz redova Izviđača iz Ljubuškog, dok godinu mlađi srednji vanjski Filip Vistorop stiže iz Zrinjskog iz Mostara.

“Pregovaramo i s Halilom Jaganjcem, koji je spreman doći u Zagreb ako se dogovorimo s Metalurgom oko odštete, Nadam se kako ćemo iduće sezone igrati brže, modernije i kako ćemo biti jedno od iznenađenja u Europi i možda napraviti i korak dalje od osmine finala,” rekao je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Zagreb ove sezone nije niti prošao skupinu Lige prvaka.

RUKOMET