Svjetski prvaci Mađari bolji od Hrvatske u Šibeniku; HVS dao ‘zeleno svijetlo’ za novu regionalnu vaterpolsku ligu

Vaterpolo, Tucak

Vaterpolo, TucakHrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je i u drugom nastupu kvalifikacijske Skupine Svjetske lige. U Zagrebu su u studenom prošle godine slavili Grci, a sada u Šibeniku Mađari, koji su također bolji od Hrvatske bili tek nakon izvođenja peteraca.

Najbolji svjetski igrač i član riječkog Primorja Denes Varga postigao je četiri sekunda prije kraja pogodak za poravnanje na 6:6, a u raspucavanju precizan je bio samo Milaković, a promašili su Obradović, Dobud i Visković. Mađari su tako uzeli dva boda, Hrvati jedan i vjerojatno tako ostali bez završnice Svjetske lige u Dubaiju, gdje će se plasirati pobjednik ove skupine.

Izbornik Ivica Tucak bio je razočaran konačnim ishodom: “Izrazito teška utakmica, vodili smo cijelo vrijeme i izgubili u posljednjim trenucima. Nesretni peterci, kao i protiv Grčke, a ovakav rezultat naše šanse za nastup na finalnom turniru Svjetske lige sveo je na minimum. Dečki su se dobro borili i čestitam im na srčanosti.”

Sukno i Obradović su postigli po dva pogotka, a Bušlje i Dobud po jedan

Svjetska liga, vaterpolo, Skupina B, 2. kolo:
Hrvatska – Mađarska 7:8* (6:6)
*na peterce

HRVATSKA: Bijač, Vukčević, K. Milaković, Lončar, Visković, Buljubašić, Muslim, Bušlje (1), Sukno (2), Dobud (1), Šeta, Obradović (2), Marcelić. Izbornik: Ivica Tucak.

MAĐARSKA: Nagy, Gor-Nagy, Madaras (1), Batori, Vamos (2), Hosnyanszky, Adam Decker, Szivos, Daniel Varga, Denes Varga (2), Bedo, Harai (1), Attila Decker. Izbornik: Tibor Benedek.

Skupina B, poredak:
1. Mađarska 2 – 5
2. Hrvatska 2 – 2
3. Grčka 2 – 2


Na upravo završenoj tematskoj sjednici Hrvatskog vaterpolskog saveza održanoj u Šibeniku, stručno povjerenstvo saveza i predstavnici svih osam prvoligaških vaterpolskih klubova dali su zeleno svjetlo hrvatskim klubovima za nastup u regionalnoj vaterpolo ligi u koju bi bili uključeni klubovi iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske. Hrvatsko prvenstvo ostaje prioritet saveza i klubova.

“Iako je na sjednici bilo različitih mišljenja, generalni zaključak donesen većinom glasova je da hrvatsko prvenstvo ne smije biti upitno te da to natjecanje mora zadržati svoju važnost i vrijednost!» – izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić i dodao:

“Klubovi veće snage i vrijednosti sukladno vlastitim željama, slobodni su sudjelovati u regionalnoj ligi 10 najboljih klubova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske. Ta bi liga ima veliki kvalitativni značaj ali bi bila i itekako zanimljiva kako sponzorima i ulagačima, tako i medijima i široj javnosti. Liga bi se formirala po principu kvalitete i izvrsnosti. Prijedlozi idu u smjeru da sedam ili osam najboljih kubova direktno ulazi u sustav natjecanja, a dva ili tri kluba kroz dodatne kvalifikacije.“

Perica Bukić

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar