Tamše: Cilj mi je ubrzati igru, a u Zagrebu ne predstavljam samo sebe nego i svoju državu

Tamše, SEHA Gazprom

Slovenski rukometni stručnjak Branko Tamše predstavljen je kao novi trener PPD Zagreba. Ugovor je potpisao na godinu i pol dana, a pošto se u posljednjih par sezona na klupi hrvatskog prvaka izredalo nekoliko trenera, od Vujovića, Ivandija, Goluže, Kamenice, Saračevića pa do Červara, vidjet ćemo koliko će se Slovenac zadržati u Zagrebu.

“Želim svima sve najbolje u novoj 2019. godini. Hvala na lijepim riječima dobrodošlice, ali od lijepih riječi se ne živi. Ovo je meni veliki izazov, nakon Gorenja i Celja. Ovo je još jedna stepenica više u mojoj karijeri…

“Volim raditi puno, maksimalno. Volim raditi s mladim igračima, koji je u Zagrebu puno. Jedva čekam da sve počne i nadam se i vjerujem kako ćemo napraviti jedno pravo izdanje Zagreba. Čestitam svim svojim prethodnicima, radili su vrlo dobar posao, ali nije im bilo lako. Treba afirmirati sve te igrače, koji neki jesu, a neki nisu za klub. To je po meni najveći izazov. Vrlo bitna mi je bila vizija kluba, koja mi je kroz razgovore bila predstavljena. Sve mi se to dopalo i tako da smo relativno brzo našli zajednički jezik,” istaknuo je Tamše.

Nastavak sezone na rasporedu je odmah nakon završetka Svjetskog prvenstva, početkom veljače.

“Vremena nama trenerima nikada nije dovoljno. Nismo kompletni trenutno, to je mali nedostatak, ali većina igrača je ipak ovdje. Priključit ćemo ekipi i neke mlade igrače koji nisu bili u prvom planu. Ako netko od njih zasluži priliku sigurno će je i dobiti. Trenirat ćemo maksimalno, svaki dan i napravit ćemo što više možemo u ovom razdoblju prije nastavka sezone. Želim da nas ozljede zaobiđu i da ih je što manje. Svaki igrač je vrlo bitan, a poželio bih da se Božić Pavletić što prije oporavi.”

Predstavio je i svoj stil rukometne igre: “Želja mi je da Zagreb igra čvrstu i ‘tvrdu’ obranu, kao i do sada te da iz kontranapada postižemo što više laganih golova, da izvodimo ‘brzi centar’…

“Nije to lako napraviti preko noći, ali to želim i tako ćemo i raditi.”

Usporedio je Celje i Zagreb, ekipe koje su ove sezone u istoj skupini Lige prvaka.

“Razlika u kvaliteti nije velika, to su pokazali rezultati ove sezone. Celje je dobilo na svom terenu, Zagreb na svom. Vidio sam da u obje ekipe ima puno mladih igrača i to me raduje i veseli. Sigurno ću im dati šansu.”

“Ne predstavljam samo sebe, nego i svoju državu. Sigurno ću napraviti sve da rezultat bude što bolji.”

Stručni stožer zasad ostaje isti, Tonči Valčić tako ostaje na klupi, no, i to je podložno promjenama.

“Sigurno kako bih želio nekog igrača iz Slovenije, ali sve ćemo raditi zajednički, u razgovoru s Upravom. Navikao sam na to. Koliko novaca imamo, toliko ćemo trošiti. Nadam se da ćemo naći što bolja rješenja. U Zagrebu ima i iskusnih rukometaša i mladih talenata. Zagreb kad je u najboljem izdanju, kad je homogen, može dobiti svaku europsku ekipu. No, može i izgubiti i one utakmice koje su unaprijed upisane kao dobivene. Htio bih malo ubrzati igru i to će mi biti glavni cilj. U razgovoru s čelnicima kluba dogovorili smo da stručni stožer ostaje kao što je bio.”

Tamše se pouzdaje i u zagrebačku rukometnu publiku…

“Zagreb je napravio puno toga. Zahvala Červaru na svemu što je napravio, ne sjećam se kad je klub imao osam bodova u Ligi prvaka prije Nove godine. To je vrlo dobar kapital, ali čekaju nas četiri utakmice i trebamo dobiti nešto da bismo mogli reći da smo osigurali nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Prva utakmica s danskim Skjernom bit će izuzetno bitna, protiv izravnog suparnika. Vjerujem u ovu ekipu, u publiku koja će napuniti Arenu i da ćemo svi zajedno doći do željenog cilja.”

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

(Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET