Mladost gostuje kod Juga u Ligi prvaka: Bila bi velika stvar da uzmemo bodove u Dubrovniku

Mladost, Bajić

Hrvatske klubove u vaterpolskoj Ligi prvaka očekuju novi izazovi.

Zagrebačka Mladost u srijedu 9. siječnja od 20.30 sati igra kod Juga CO u Dubrovniku, dok splitski Jadran gostuje u Pireju kod Olympiakosa.

“Putujemo u Dubrovnik sa željom i voljom da ostvarimo dobar rezultat, nadamo se dobroj igri. Bila bi velika stvar da se uzmu bodovi Jugu u Dubrovniku u Ligi prvaka, nama bi to omogućilo da budemo još ozbiljniji konkurent za Final Eight. Mislim da svaka ekipa koja dolazi u Dubrovnik teško tamo uzima bodove, a za nas bi to bio veliki vjetar u leđa,” izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Žapci odmah nakon utakmice u Gružu putuju u Crnu Goru na dvoboj regionalne lige: “S Primorcem se nadamo dobroj igri i pobjedi, poznajemo ekipu, svjesni smo njihovih kvaliteta i mana, nadamo se da ćemo znati to iskoristiti, nametnuti svoj ritam i privesti utakmicu što je mirnije kraju!”

Mladost nakon pet kola u LEN Ligi prvaka ima osam bodova i dijeli treće mjesto s grčkim Olympiakosom, a u regionalnom natjecanju ne zna za poraz i predvodi ljestvicu s 24 boda.

“Atmosfera u ekipi je dobra, mislim da igramo dobro i s te strane nema problema. Važno je psihički se pripremiti na to izbivanje, a nije lako kada tako dugo nisi doma. Treba maknuti sve vanjske faktore i psihički se spremiti za utakmice i pobijediti,” izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić te dodao: “Znamo najjače strane Juga, dva izvanserijska ljevaka i najbolji centar na svijetu, iznimno jaka ekipa. Mi smo ih analizirali, imaju i oni mana, nadam se da ćemo ih uspjeti uhvatiti na tome i uzeti pobjedu!”

Rezultati by SofaScore

VATERPOLO VODENI SPORTOVI