Tereza Mrdeža preko Ani Mijačike do osmine finala Bol Opena: “Želim ostati zdrava, cilj je ući među 100 najboljih”

Mrdeža, Foto David Johansson

Tereza Mrdeža prva je hrvatska tenisačica koja je pobjedom zaključila prvi nastup na premijernom izdanju WTA Challenger turnira Bol Open, nakon što je sa 6:3, 6:4 svladala Ani Mijačiku.

Mrdeža je u prvom kolu trebala igrati protiv Rebecce Peterson, no Šveđanka je u posljednji tren zbog zubobolje otkazala nastup, pa je umjesto nje uskočila 28-godišnja ‘sretna gubitnica’ kvalifikacija, Ani Mijačika.

“Pripremala sam svoju igru, da igram agresivno , a pola sata prije meča saznala sam pola sata da će mi suparnica biti Ani. Dugo se poznajemo, prijateljice smo, pa je to bio psihički težak meč“, rekla je 25-godišnja Mrdeža, koja je trenutno 297. na WTA listi.

Bol joj je tek treći ovogodišnji turnir, jer je početkom sezone bila na operaciji ramena, a nedavno je na Futuresu u Tučepima došla do finala, gdje ju je zaustavila upravo Mijačika. Sada je ishod bio obrnut, nakon što je Mijačika u prvom setu imala dosta problema sa servisom: prvi put ga je zadržala tek pri rezultatu 3:6, 1:0.

“Vraćam se nakon operacije ramena, nisam igrala šest mjeseci, ovo mi je treći turnir… Želim ostati zdrava, dovesti igru na razinu na kojoj znam da mogu biti, a onda će doći i renking. Nadam se da ću uskoro imati kontinuitet, samopouzdanje i formu kakve sam imala prije operacije. Sada se želim koncentrirati na igru i ono što trebam raditi na igralištu. Ako budem igrala kako treniram, bit će i bodova“, rekla je Mrdeža, koja je prošle godine došla do 150. mjesta na WTA listi. „Cilj je ući među sto najboljih“, rekla je trenutno 297. igračica svijeta.

Mrdeža je tako prva hrvatska predstavnica u drugom kolu Bol Opena. (Foto:  David Johansson)

TENIS
Tagged with: ,