Ukupno 500-tinjak djece izborilo veliko finale Erste plave lige na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu

Erste plava liga, Foto GI Tepeš

Natjecanjem u Varaždinu okončane su kvalifikacije ovogodišnje Erste Plave lige. I na stadionu SC Sloboda učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola natjecali su se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u vis i u dalj te bacanju kugle i vortexa, a po dvoje najboljih iz svake od 34 discipline nastupit će u finalu.

“Pobijedila sam na 60 metara i jako sam zadovoljna svojim rezultatom. Atletikom se, inače, u AK Križevci bavim već sedam godina, a Erste Plava liga mi se jako sviđa. Nastupam već treću godinu i uvijek sam se dosad plasirala na finale“, rekla je Lucija Kovačić, učenica šestog razreda.

Marin Žnidarić iz Nedelišća također je bio najbrži među svojim vršnjacima:

“Pobijedio sam u utrci na 60 metara. Utka je bila dobra, iako mi je puno lakše kretati iz niskog starta. Vjerujem da ću na finalu u Zagrebu biti među prvom trojicom.“

Na Slobodinom stadionu se natjecalo 165 osmoškolaca iz 38 osnovnih škola Varaždina, ali i cijele sjeverozapadne regije: Čakovca, Križevaca, Bjelovara, Koprivnice, Oroslavlja, Nedelišća… Najviše, njih 43, iz OŠ Martijanec.

Četvrta sezona Erste Plave lige, jedinstvenog atletskog natjecanja koje organizira atletski klub Pro Sport s partnerima iz Erste Grupe, privukla je tako, usprkos najčešće kišovitom vremenu, 3460 učenica i učenika. Oni najbolji, njih 500-tinjak, nastupit će u velikom finalu, 6. rujna, na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu. (Foto: G.I. Tepeš)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,