Tijana Tkalčec petim mjestom u Guimaraesu do vrha svjetske ljestvice: Iznimno sam sretna!

Tijana Tkalčec

Hrvatska gimnastičarka Tijana Tkalčec, državna prvakinja na preskoku, na Svjetskom kupu u portugalskom Guimaraesu osvojila je peto mjesto.

Tijana je odlično otvorila ovu natjecateljsku sezonu, plasmanom u finala na svakom od tri turnira Svjetskoga kupa. Nakon petih mjesta na prve dvije postaje – u Osijeku i u Kopru, Tijana je i u Guimaraesu bila završila na petoj poziciji.

U finalu je imala bolje skokove i ocjene od onih u kvalifikacijama, ali je i ovoga puta malo nedostajalo za medalju. Točnije, 0,125 bodova.

Tijanin prvi skok u finalu preskoka ocijenjen je s 13,450, dok je drugi zaradio nešto nižih 13,250.

“Bilo je zadovoljavajuće. Popravila sam drugi skok, ali sam prvi malo pokvarila u izvedbi pa je ocjena ostala skoro ista. Drago mi je da je sve prošlo bez ozljeda. S ovim petim mjestom trenutno sam prva na svjetskoj rang ljestvici i to je nešto zbog čega sam iznimno sretna. Nakon duge pauze i povratka ponovno biti u vrhu rang ljestvica zaista je poseban osjećaj,” zadovoljno je zaključila Tijana!

Prvo mjesto preskoka pripalo je Koreanki Seojeong Yeo koja je za svoja dva današnja skoka dobila ocjenu 13,675, dok je druga bila Poljakinja Gabriela Janik (13,625). Trećaplasirana je bila Meksikanka Victoria Mata koja je osvojila 13,475 bodova. (Foto: HGS)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,