Tomislav Pucar izborio broncu na Europskim igrama i mjesto u Tokiju, Marko Milun osigurao novu boksačku medalju

Pucar

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar osvojio je brončanu medalju na drugim Europskim igrama u Minsku (21. – 30. lipnja), a trećim mjestom u pojedinačnoj konkurenciji osigurao je i olimpijsku normu za Tokio 2020.

Nakon što je sa 1-4 (4-11, 9-11, 5-11, 12-10, 4-11) izgubio polufinalni meč od aktualnog europskog prvaka, Nijemca Tima Bolla, naš se stolnotenisač još jednom vrhunski predstavio u borbi za broncu. Ukrajinac kineskih korijena Lei Kou svladan je sa 4-1 (11-2, 9-11, 11-9, 11-7, 11-2).

“S Bollom sam prvi put igrao u karijeri i bilo je jako neugodan susret. Servisi mu često mijenjaju pozicije, svaka lopta ima puno spina i nisam se najbolje snašao. Usto, puno vraća, teško ga je probiti, jako težak meč,” bile su prve riječi Pucara, dok je izbornik Neven Karković komentirao: “Nije bilo prave šanse. Težak susret jer tu nije smio ništa pokloniti na svoj servis, a istodobno nije dolazio do prave šanse kod prijema servisa.”

“Sada će se Pucar moći koncentrirati na ekipne kvalifikacije za OI, svima nam je velika želja ostvariti taj uspjeh. Ovakav rezultat je odličan, veliki poticaj za dalje, ali istodobno nas tjera da nastavimo u istom smjeru!”

Marko Milun osigurao je drugu boksačku brončanu medalju na Europskim igrama, pobijedivši u superteškoj kategoriji (+91 kg) Gruzijca Miheila Bahtidzea, nakon prekida meča potkraj druge runde. Budući da su obojica suparnika imala ozljede arkada, uslijed sudara glavama (po čemu je Gruzijac poznat), meč je prekinut pa se pristupilo prebrojavanju dotad zasluženih bodova. Svih pet sudaca presudilo je u Milunovu korist (5-0).


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Marko Milun nakon meča…

Objavu dijeli Hrvatski olimpijski odbor (@hrvatski_olimpijski_odbor)

Unatoč ozljedi i šavovima, Milun će u petak (oko 17 sati) biti spreman za polufinalni meč s Ukrajincem Viktorom Vihristom. U kasnom večernjem terminu (oko 22.15) teškaš Toni Filipi borit će se za finale s Rusom Muslimom Gadžimagomedovim.

 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Streličar Mario Vavro u 14,20 nastupa u meču za broncu! Bravo, Mario i sretno! ❤️ Objavu dijeli Hrvatski olimpijski odbor (@hrvatski_olimpijski_odbor)

OSTALI SPORTOVI