U fantastičnoj atmosferi Doma sportova Medveščak pregazio Linz i poveo 2-0: Navijači su bili nevjerojatni!

1

U fantastičnoj atmosferi pune Ledene dvorane Doma sportova hokejaši Medveščaka svladali su Linz 6:2 te su u četvrtfinalnoj seriji doigravanja poveli 2-0!

Bila je to fantastična večer zagrebačkih Medvjeda, koja je podsjetila na zlatne dane EBEL-a i KHL-a. Medvjedi jednostavno nisu mogli izgubiti, iako su gosti opasno prijetili.

Nakon što u prvoj dionici mreže nisu mirovale, u drugoj smo vidjeli pravi vatromet golova. Prvo je Medveščak preko Morleyja, Poyhonena i Ranova stigao do velikih 3:0, onda su gosti u manje od minute s dva pogotka stigli na korak od poravnanja.

Fantastično otvaranje posljednje trećine usmjerilo je susret! Olden je zabio četvrti gol Medvjeda u prvoj minuti, a uskoro je i Simšić pogodio za 5:2. Morley je zaokružio priču u 46. minuti dvoboja i Linz više nije imao šanse za povratak u meč.

“Igrali smo odlično, vrlo sam zadovoljan. Iskoristili smo većinu prilika i pogađali što je vrlo bitno. Carr je odličan vratar i svi su večeras pridonijeli na odgovarajuć način ovoj pobjedi. Moramo poraditi na situacijama u igri s igračem više! Sigurno je kako se Linz neće lako predati, igrat će čvrsto i fizički, nisu nikako bezazlena momčad. Čekaju nas teške utakmice, imamo još jako puno posla,” rekao je trener Bradley.

“Navijače večeras ne mogu opisati, bili su nevjerojatni,” pohvalio je atmosferu na tribinama Carr.

Treći i četvrti susret četvrtfinala će se zbog Svjetskog juniorskog prvenstva u sinkroniziram klizanju u Domu sportova igrati u Linzu, u utorak 13. ožujka i petak 16. ožujka.

KHL Medveščak Zagreb – EHC Liwest Black Wings Linz 6:2 (0:0, 3:2, 3:0)

Strijelci:
1:0 MZA Morley T. (26:54 / Olden S. / PP)
2:0 MZA Poyhonen M. (27:52 / Ranov A.,Puzic I. / EQ)
3:0 MZA Ranov A. (30:08 / Aviani M.,Poyhonen M. / EQ)
3:1 EHL Piche S. (32:40 / Broda J. / PP)
3:2 EHL Lebler B. (33:37 / D’Aversa J.,Locke C. / PP)
4:2 MZA Olden S. (40:41 / Kudelka T.,Balej J. / EQ)
5:2 MZA Simsic N. (45:14 / Tikkanen H.,Brine D. / EQ)
6:2 MZA Morley T. (46:02 / Olden S. / EQ)

Udarci na gol: 49:40

KHL Medveščak: Carr K., Rosandic V. / Puzic I., Cepon M., Boivin M., Schiestel D., Noonan G., Kudelka T., Tikkanen H. / Brine D., Lehtonen M., Simsic N., Olden S., Balej J., Poyhonen M., Jankovic I., Ranov A., Netik T., Morley T., Aviani M., Koskiranta T.

Hokej ZIMSKI SPORTOVI