U fenomenalnoj osječkoj atmosferi hrvatski rukometaši razmontirali Crnogorce: Pokazali smo kojim putem treba ići!

Osijek, Vori, Červar, HRS

U rasprodanoj dvorani Gradski vrt i uz gromoglasnu podršku s tribina hrvatski rukometaši uvjerljivo su slavili protiv Crne Gore rezultatom 32:19 (17:10) i tako napravili prvi, ali veliki korak prema svjetskoj smotri.

Hrvatsku su do slavlja vodili sjajna krila, kapetan Zlatko Horvat i Manuel Štrlek svaki s po šest pogodaka, a pet zgoditaka upisao je Luka Cindrić.

Osijek, Hrvatska, HRS

Uzvratni susret na rasporedu je 14. lipnja.

“Sve pohvale igračima i publici. Pokazali smo kojim putem treba ići hrvatska reprezentacija, kako bi se vratila na pozicije na kojima je bila. Pokazali smo kako se gine za svaku loptu, pokazali smo zajedništvo, taktičku disciplinu, skromnost. To je bila poruka, uz prikazanu ljubav publike prema našoj reprezentaciji!

Ljudi ne razumiju kako smo na novom putu, kako stvaramo novu reprezentaciju. Novi je pristup, nova ideja i treba imati strpljenja. Treba ići dalje, ne živi se na lovorikama,” rekao je nakon slavlja Červar.

 

Domagoj Duvnjak otkazao je nastup za Hrvatsku zbog želje da se u potpunosti oporavi od ozljede koju je zaradio još rukometnom Euru u Splitu.

 

“Prvo bih se zahvalio publici na nevjerojatnoj atmosferi! Bilo je prekrasno igrati. Zahvalio bih se i svojim suigračima i stručnom stožeru, pokazali smo jedno zajedništvo, ali i dobru igru, koncentraciju i požrtvovnost. Nismo gubili strpljenje, odvojili smo se i bilo je lakše igrati drugo poluvrijeme. Dobru smo razliku napravili, ali posljednjih godina bilo je svakakvih rezultat u rukometu. Ne smijemo se opustiti i probat ćemo ići na pobjedu i u Crnoj Gori,” dodao je Štrlek, koji je bio upitan za ovaj dvoboj zbog problema s trbušnim zidom.

 

Krešimir Kozina uživao je u Osijeku…

 

Hrvatska – Crna Gora 32:19 (17:10) 
IVAN STEVANOVIĆ
MARIN ŠEGO
LOVRO MIHIĆ
MARINO MARIĆ 1
LUKA STEPANČIĆ 2
ZLATKO HORVAT 6
IGOR KARAČIĆ 4
JOSIP BOŽIĆ PAVLETIĆ 1
ALEN BLAŽEVIĆ
MANUEL ŠTRLEK 6
MARKO MAMIĆ
LUKA CINDRIĆ 5
KREŠIMIR KOZINA 3
JAKOV VRANKOVIĆ 2
DAMIR BIČANIĆ
DOMAGOJ PAVLOVIĆ 2

RUKOMET