U Gružu Gospari potopili slavni Pro Recco. Jug CO i dalje u igri za Final 6!

Jug - Pro Recco

Jug - Pro ReccoOpet je Gruž gorio! Opet su tribine bile ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta… A kad je tako, nema protivnika koji nas u Dubrovniku može dobiti. Jug je pobijedio 8:7 moćnog, strašnog, skupog prvaka Italije. Koliko je ova skupina jaka dovoljno govori podatak da je Olympiakos pobijedio Barcelonetu 9:8. Jug i Barceloneta imaju po 10 bodova.

Jugova europska bajka traje i dalje. Nakon Egera i Olympiakosa, pao je u Gružu i PRO Recco. Jugaši su slavili s 8:7 te ostali u igri za plasman na Final 6.

Marko Bijač je obranio udarac Mattea Aicardija 50 sekundi prije kraja utakmice. Jug je sačuvao vodstvo od 8:7 te krenuo u napad, koji je ‘iscurio’. Do kraja je ostalo 15 sekundi. Aleksandar Ivović je povukao posljednji potez, njegov pokušaj se razbio o blok Juga na radost više od 2000 Jugovih navijača…

Obrana za pet, s igračem manje Jug je kapitulirao samo 4 puta u 14 situacija. Zadnjih više od četvrtine i pol PRO Recco nije postigao pogodak.
Jug je prvi pobjegao PRO Reccu, otišao na početku treće četvrtine na plus dva (7:5). Talijanski prvak se brzo vratio. Izjednačio. Jug je tada imao dva igrača više, ali tu priliku nije iskoristio Josip Šutalo. Na trenutak strah – može li Jug? Srećom, sjajna obrana. Pogodak odluke pao je tri minute prije kraja. Potegao je s krila mladi Ante Visković. Prevario iskusnog Stefano Tempestija… (www.jug.hr)

LEN Liga prvaka, Skupina A, 5. kolo:
Jug Pro Recco 8:7 (2:2, 4:3, 1:2, 1:0)

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI VATERPOLO

Ostavi komentar