Ude uspješan u Dohi: Probat ću u finalu barem ponoviti ovu vježbu; Seligman: Spreman sam za EP

Filip Ude

Hrvatski gimnastičar Filip Ude plasirao se u finale Svjetskog kupa u Dohi. Bivši svjetski, europski i olimpijski viceprvak u kvalifikacijama konja s hvataljkama zauzeo je sedmo mjesto s ocjenom 14,533.

“Bila je dosta jaka konkurencija danas. Svi smo bili stisnuti u tri-četiri desetinke boda. Jako sam sretan što sam ušao u finale i što sam uspio odraditi svoju vježbu od početka do kraja. Napravio sam malu pogrešku, pa početna ocjena nije bila kolika je trebala biti. Zadovoljan sam na kraju jer smo bili u zadnjoj grupi, pa smo morali čekati tri-četiri sata. Sve u svemu, zadovoljan sam, i u finalu ću probati barem ponoviti ovu vježbu,” poručio je Ude nakon uspješno odrađenih kvalifikacija na trećoj ovosezonskoj postaji Svjetskog kupa.

Robert Seligman, prošlogodišnji viceprvak Europe, natjecanje je završio na devetom mjestu s ocjenom 14,466.

“Napravio sam vježbu startne ocjene 5.8, koju sam radio i u Bakuu i za nju sam dobio relativno visoku ocjenu, ali finale je ipak izmaklo za 0,021 bod. Zadovoljan sam jer mi se poslije Bakua srozalo samopouzdanje i uvukla mi se greška na elementu wuguonianu… Sad sam napravio optimalno i u ovih prvih devet gimnastičara sam treći Europljanin, tako da sam spreman za Europsko prvenstvo. Forma je iz dana u dan sve bolja i to me gura prema naprijed. Tempiramo formu za EP,” istaknuo je Seligman.

Tijana Tkalčec je svoj nastup na preskoku završila na 12. mjestu s ocjenom 13,466.

“Zadovoljna sam današnjim nastupom, bilo je bolje nego u Bakuu. Ovoga puta sam ušla i u bodove za rang listu, a nadam se da ću za daljnja natjecanja biti spremna s novim skokovima. Barem jednim, ako ne i oba.”

Finale konja s hvataljkama u kojemu će nastupiti Filip Ude na rasporedu je u petak, dok će preostali dio hrvatske reprezentacije – Ana Đerek i Tin Srbić, svoj put u finale tražiti u kvalifikacijama partera i grede, odnosno preče, u četvrtak.

OSTALI SPORTOVI