Ude: Za Osijek pripremam nešto posebno!

Ude

Filip Ude, jedan od najboljih hrvatskih gimnastičara svih vremena, i ove se godine vraća na naš domaći, već daleko prepoznatljivi DOBRO World Cup Osijek.

Osvajač brojnih velikih medalja, među kojima su srebra s Olimpijskih igara te srebra sa Svjetskog i Europskog prvenstva, kao i Mediteranskih igara, u Osijeku će loviti još jednu medalju koja bi upotpunila njegovu, ionako bogatu, kolekciju. Trostruki hrvatski olimpijac, odnedavno ponovni višebojac, nakon vrlo dobrih plasmana na Europskom prvenstvu, u Osijek dolazi više no spreman.

“Osijek je za mene, kao i za sve nas hrvatske reprezentativce na neki način posebno natjecanje. Za mene, ono je trenutno vrhunac pripremne faze za nadolazeće Europske igre koje će se u lipnju održati u Minsku, a na kojima ću biti jedini hrvatski predstavnik. To će mi biti odlična prilika da isprobam neke nove elemente, a koje planiram ubaciti u svoju vježbu,” najavio je Ude.

Osijek mu je posebno prirastao srcu: “Ovdje sam prvi put osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju na konju s hvataljkama i po tome je taj Svjetski kup za mene poseban. Zbog tih dragih uspomena, ali i atmosfere i domaćeg terena volim se vraćati ovdje.”

Filip će imati popunjen raspored na DOBRO World Cupu: “Ove godine, za razliku od prethodnih, plan mi je u Osijeku nastupiti u čak tri discipline – na parteru, na konju s hvataljkama te na preči. Na konju pripremam nešto ‘posebno’, s obzirom na to da ću ići nešto težu vježbu nego što je to bio slučaj na nedavnom Europskom prvenstvu u Szczecinu.”

Publika je postala zaštitni znak Svjetskog kupa u Osijeku: “Iskreno, nisam gledao tko dolazi od konkurenata. Ali vjerujem da će kao i svake godine konkurencija biti žestoka, natjecanje odlično pripremljeno i organizirano, te da ni nama gimnastičarima, a ni publici neće ništa nedostajati, nego da ćemo uživati u odličnoj gimnastici.”

Kvalifikacije su na rasporedu 23. i 24. svibnja, a finala u dvorani Gradski vrt u subotu i nedjelju, 25. i 26. svibnja.

Osim sjajnog gimnastičkog programa pripremljeni je i bogat zabavni program za sve posjetitelje, u sklopu FEELGOOD WEEKEND Festivala na kojemu će nastupiti Neno Belan & Fiumens te Massimo.

OSTALI SPORTOVI