Rimac: Imamo kvalitetu, trebamo se drugačije postaviti; Nazor: Moramo biti ‘divljiji’ i pokazati da smo iz Dalmacije

Cedevitas

U četvrtoj utakmici polufinalne serije doigravanja HT Premijer lige Cedevita će u srijedu u 20 sati u Domu sportova ugostiti Zadar.

Zadrani su u trećoj utakmici došli do pobjede, smanjili zaostatak na 2-1 i sada dolaze u Zagreb pokušati izboriti ‘majstoricu’ u Krešinom domu.

“Normalno, fokusirani smo samo na četvrtu utakmicu, da damo sve od sebe i završimo seriju. Kao što sam rekao i ranije, ne očekujem laganu utakmicu. Međutim, realno, imamo kvalitetu. Moramo se malo drugačije postaviti. Imati bolju koncentraciju i prije svega obrambeno trebamo biti puno bolji i puno agresivniji. Imamo 12 igrača u rosteru, od kojih svaki može nešto dati ekipi. Na taj način treba razmišljati i mislim da ćemo vidjeti jednu bolju Cedevitu nego što smo vidjeli u Zadru”, izjavio je trener branitelja naslova Slaven Rimac uoči četvrte utakmice.

Centar Cedevite Karlo Žganec zna koliko je važno da se Cedevita ne dovodi u situaciju da mora igrati petu utakmicu u Zadru.

“Mislim da smo zadnju utakmicu prilično loše odigrali, pogotovo prvo poluvrijeme i jednim dijelom treću četvrtinu. Onda se je teško vraćati. Na kraju smo se uspjeli vratiti iz velikog zaostatka, ali nije bilo sreće da pobjeda ode u naše ruke. Okrećemo se četvrtoj utakmici. Moramo odigrati najozbiljnije od prve minute, bez ikakvog podcjenjivanja i što bolje i mislim da onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. U prošloj utakmici fokus nije bio na razini na kojoj mora biti u polufinalu hrvatskog prvenstva. Sigurno se mi igrači moramo skupiti i odigrati što bolju utakmicu jer zato i jesmo tu”, rekao je Žganec.

Strateg Zadra smatra da njegovoj momčadi ne treba dodatna motivacija.

“Svaka utakmica nosi svoje zamke te se u Zagrebu trebamo doslovno potući. Tu je ključ. Igračima dodatni motiv ne treba,” poručio je Ante Nazor pa dodao:

“Utakmica u subotu najbolja je moguća potvrda da moramo biti svjesni svoje snage i biti spremni da na terenu pokažemo moć. Svih deset igrača je pokazalo da može i odraditi svoje dionice kako treba. Hoće li samo to biti dovoljno za rezultat? Mislim da neće. Njega moramo tražiti u drugoj sferi. To je dodatni napor, skakanje protivniku na leđa i skakanje na glavu. Moramo biti divljiji i pokazati da smo ekipa iz Dalmacije i s tom vjerom ići gore tražiti šansu u utakmici.”

Finale je već ranije izborila zagrevačlka Cibona, koja čeka pobjednika ovog dvoboja. Poznata je i satnica finalne serije, koja se ove godine igra na četiri pobjede.  Domaćin prve utakmice bit će klub koji je bio bolje plasiran u regularnom dijelu natjecanja.

1. utakmica: 22.5.2019. (srijeda) 20 sati
2. utakmica: 24.5.2019. (petak) 20 sati
3. utakmica: 28.5.2019. (utorak) 20 sati
4. utakmica: 30.5.2019. (četvrtak) 20 sati
5. utakmica: 02.6.2019. (nedjelja) 20 sati
6. utakmica: 05.6.2019. (srijeda) 20 sati
7. utakmica: 08.6.2019. (subota) 20 sati

 

KOŠARKA