Upitno odigravanje rukometnog Eura u Splitu: Ugovor još nije potpisan!

Spaladium Arena

Hrvatska rukometna reprezentacija 12. siječnja od 20.30 sati protiv Srbije otvara Europsko prvenstvo kojem je domaćin.

Upitno je hoće li se ta utakmica igrati u splitskoj Spaladium Areni!

“Hrvatski rukometni savez i grad Split nisu potpisali ugovor o organizaciji Europskog prvenstva koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u Hrvatskoj. Budući da se Europskoj rukometnoj federaciji do ponedjeljka 27. studenog 2017. moraju dostaviti potpisani ugovori sa svim gradovima domaćinima prvenstva, Splitu je upućena požurnica te se pokušava dogovoriti potpisivanje ugovora,” navodi se u priopćenju HRS-a.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac pokušao je pojasniti: “U zadnjih par dana veliki je pritisak Europske rukometne federacije prema Hrvatskom rukometnom savezu u smislu dostavljanja potpisanih ugovora sa svim gradovima organizatorima Europskog prvenstva. Imamo trenutno problem što iz grada Splita nemamo potpisan ugovor. Naime, mi taj ugovor trebamo do ponedjeljka dostaviti u EHF. Mi smo sa Splitom dogovorili sve uvjete iz ugovora, ali još formalno nismo dobili navedeni ugovor i pokušavamo što prije ishoditi potpisivanje. Prije deset dana je u Gradsko poglavarstvo Splita poslana požurnica da se ugovor potpiše. Nismo još dobili nikakav termin, a mi smo zbog toga morali zaustaviti daljnju prodaju ulaznica jer moramo predati potpisani ugovor da bi se sve nastavilo.”

U skupini u Splitu su još, uz Hrvatsku i Srbiju, Švedska i Island. U skupini B u Poreču su Norveška, Francuska, Bjelorusija i Austrija, u grupi C u Zagrebu igraju Njemačka, Makedonija, Crna Gora i Slovenija, dok su u skupini D u Varaždinu Španjolska, Češka, Danska i Mađarska.

RUKOMET