Skelin okupio reprezentativce: Izabrao sam najbolje igrače s kojima trenutno raspolažemo, krećemo od nule!

Šakić, Marin Sušić, HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija pod vodstvom novog izbornika Ivice Skelina okupila se u Zagrebu prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prva utakmica na rasporedu je 24. studenog od 20 sati u Nizozemskoj, dok će dva dana kasnije od 18 sati igrati u Draženovom domu protiv Italije.

“S obzirom da je situacija takva da krećemo potpuno od nule, s jednim novim sastavom koji će po prvi puta biti skupa, da nemamo vremena za duge pripreme, kakve se inače rade po mjesec dana, mi sada praktički imamo tri dana da nešto napravimo. Morat ćemo biti jako brzi, precizni. Nećemo lutati, već smo postavili određene taktičke stvari jer nas prva utakmica očekuje vrlo brzo. Protiv Nizozemaca moramo imati dobar protok lopte. Naš cilj je da svaku utakmicu idemo po pobjedu. Izabrao sam najbolje igrače s kojima u ovom trenutku raspolažemo,” objasnio je izbornik Ivica Skelin.

Luka Božić i Roko Badžim reprezentaciji će se priključiti večeras, dok će nakon euroligaških obveza u Zagreb na utakmicu s Italijom doći Kruno Simon.

“Sigurno imamo svoje šanse u ove dvije utakmice i na taj način trebamo pristupiti ovim treninzima. U ova tri dana, koliko god da je to malo, moramo izvući maksimum iz toga i pokušati se što bolje spremiti za ono što nas očekuje“, istaknuo je Filip Krušlin.

Izbornik Skelin za ove utakmice ne može računati na hrvatske NBA igrače, prije svih Bojana Bogdanovića, Darija Šarića i Dragana Bendera, koji su bili dio reprezentacije na ovogodišnjem EuroBasketu.

Na popisu su Darko Planinić, Kruno Simon, Dominik Mavra, Željko Šakić, Tomislav Zubčić, Josip Sobin, Jakov Mustapić, Miro Bilan, Boris Barać, Domagoj Bošnjak, Josip Bilinovac, Luka Božić, Ivan Ramljak, Toni Katić, Roko Badžim i Filip Krušlin.

Kvalifikacije se nastavljaju u veljači kad dočekujemo Rumunjsku i Nizozemsku, dok će krajem lipnja i početkom srpnja Hrvatska prvi kvalifikacijski krug završiti gostovanjima u Italiji i Rumunjskoj. (Foto: Marin Sušić, HKS)

KOŠARKA