Uzbudljiv ragbijaški dan na Sigetu: Hrvatska dočekuje BiH, U18 reprezentacija igra za prvo mjesto protiv Izraela

I. Perić, Hrvatska, ragbi

U zagrebačkom Sigetu na stadionu NŠC Stjepan Spajić očekuje nas dug i uzbudljiv ragbijaški dan. Kruna cijelog dana bit će susret između seniorskih reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine u okviru EP Skupine 1 Jug. Naša reprezentacija do kraja natjecanja u skupini treba odigrati još dva susreta. Protiv BiH u Zagrebu te za sedam dana na gostovanju kod Andore.

U jesenskom dijelu natjecanja Hrvatska je odigrala dva susreta, u Splitu je pobijedila Izrael, a poražena je kod Malte na gostovanju u Kordinu. Hrvatska trenutno zauzima treće mjesto u grupi. Ukoliko Hrvatska slavi u dva preostala susreta osvojit će drugo mjesto u skupini 1 Jug. Malta je osigurala titulu pobjednika.

Stručni stožer hrvatske reprezentacije unatoč neugodnog poraza u pripremnoj utakmici sa selekcijom Oxforda s optimizmom očekuje susret s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Naši prvi susjedi prošle godine osvajanjem prvog mjesta u Skupini 2 Jug postali su od jeseni članovi naše skupine. Dosad su odigrali tri susreta te upisali pobjedu protiv Andore te izgubili protiv Izraela i Malte. Kao i uvijek krasi ih fanatična borbenost i velika trka. Naša reprezentacija igra nešto čvršći, tehnički potkovaniji i discipliniraniji ragbi tako da ćemo sigurno gledati vrlo zanimljiv i uzbudljiv susret.

Protiv izabrane momčadi Bosne i Hercegovine Hrvatska će nastupiti u sastavu: Ondini, Hasija, Biškić, Jelavić-Mitrović, Perić, Čorić, Miloš, Buljac, Newton, Lerotić, Grčić, Rudić, Burazin, Pavlović, Plazibat, Brčić, Perlain, Stipić, A. Galić, Ž. Galić, Mau’u, Vlašić i Rosso.

Uoči seniorske utakmice u okviru juniorskog Europskog prvenstva U-18 Conference 1 tijekom istog dana očekuju nas tri finalne utakmice za poredak. U 11 sati nastupit će reprezentacije Bugarske i Slovačke u borbi za peto mjesto u skupini. Nakon njih na teren će reprezentacije Mađarske i Moldove u borbi za treće mjesto.

Ragbi U18

Finalni susret između Hrvatske i Izraela igra se s početkom u 15 sati. Europsko prvenstvo skupine 1 igra se u Zagrebu od prošle nedjelje 22. travnja.

Naša juniorska reprezentacija dosadašnja dva susreta odigrala je vrlo sigurno te upisala visoke pobjede protiv Moldove 46:0 te 60:0 protiv Bugarske.

Nadamo se da su se naši mladići dobro odmorili i da su svi zdravi i spremni za odlučujući susret protiv Izraela za prvo mjesto. Izborniku Ivanu Šuti za susret s Izraelom na raspolaganju su sljedeći igrači: Šuklje, Ban, Perišin, Bulum, Jukić, Kolić, Vukovac, Munivrana, Kellet, Boljat, Knezović, Livaić, Vešligaj, Svaguša, Kostić, Abramušić, Prološčić, Kežić, Ivica, Marjančević, Ivanda, Fišić, Karapetrić, Malenica i Buljanović.

(Foto: B. Rožman, H. Čizmić)

OSTALI SPORTOVI