Varaždin već u Turskoj završio svoj europski put, Zagrebaši u novu sezonu kreću s dva poraza u Francuskoj

Gradski rukometni klub Varaždin

Rukometaši GRK Varaždina 1930 oprostili su se od Europe već na prvoj prepreci.

Nakon poraza u prvoj utakmici protiv turskog Ankaraspora 24:32, minimalna pobjeda 27:26 nije im donijela prolaz u iduće kolo natjecanja EHF Kupa.

GRK
Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u borbi za treće mjesto na uglednom francuskom pripremnom turniru – Marrane Chalenge kup – koji se 3. i 4. rujna po 40. puta održao sa završnicom u Parizu.

Nakon što su dan ranije, igrajući u stotinjak kilometara od Pariza udaljenom gradiću Dreuxu poraženi od domaćina i organizatora HC USI Ivryja rezultatom 26:24, najbolji hrvatski rukometaši u razigravanju za treće mjesto nadigrani su od drugog francuskog prvoligaša – HC Dunkerque, koji je izgubio polufinale od švedskog Kristianstada.

Trener Veselin Vujović na završni je dio priprema poveo 17 igrača, a u Zagrebu su ostali ozlijeđeni Domagoj Pavlović, Luka Šebetić i Leon Šušnja, odnosno treći vratar Arian Jović.

U porazu od Dunkerquea pet je pogodaka postigao Stipe Mandalinić, dok su po tri dodali Igor Vori i Zlatko Horvat. Ivan Stevanović i Matevž Skok imali su svaki po šest obrana.

U redovima francuske ekipe šest je pogodaka postigao kružni napadač Benjamin Afgour, dok je gol manje dao hrvatski reprezentativac Marko Mamić.

Zagrebaši već u srijedu 7. rujna u prvom kolu SEHA Gazprom lige u podsusedskim Sutinskim Vrelima dočekuju našički Nexe. Početak hrvatskog derbija predviđen je za 20 sati. Ulaz je slobodan uz predočenje besplatne ulaznice.

PPD Zagreb: Stevanović 6 obrana, Skok 5 + 1 obrana; Ereš 1, Vujić 1, Kontrec 1, Vori 3, Šprem, Cingesar 2, Marković, Raković 1, Horvat 3 (3), J. Valčić 1, Jotić 1, T. Valčić, Mandalinić 5, Miklavčić 1, Markoski

RUKOMET